söndag 9 maj 2010

Ølfestival København 2010



Sitter just nu på tuff-tuff tåget till Stockholm, det är väl ett halvt dygn kvar att resan men vad gör väl det? Någon stress det blir det inte idag.

Stress var det inte igår heller, men det var sannerligen inte helt lätt att avgöra vilka öl man skulle prova på Ølfestival København 2010, onekligen var utbudet trevligt.



Att skriva om alla öl som provades skulle vara tröttsamt både för skribenten och läsarna, men här är några kommentarer. Italienska Revelation Cat överraskade med trevliga och väldigt drickbara lambics, det var fint att skölja munnen med deras drycker efter att ha intagit Imperial Stouts och andra lite grövre grejer.

De Molen Hel & Verdoemenis 666 var inte helt oäven, Mikkeller George var en annan småtrevlig bira. Det är bara att gå efter mallen då smaken skall beskrivas: lite kaffe, choklad, brända toner, fylligt.....ja ni kan det där va?



Beer Here Tia Loca är nog den veteöl som smakat mest skumbanan av alla jag provat, drickbar men blev i ärlighetens namn jobbig till slut. Skulle etiketten tillåtas på Systembolaget?

Några riktigt feta skott under bältet var Kong Vinter från lättuttalade Fuglebjerggaard Bryggeri, en annan rysare var mitt livs första öl från Färöarna, Föroya Bjór Ydun Rabarburbjór, en kalkon som vackert hamnade i slasken.



Detta var första gången som jag besökte ölfestivalen i Köpenhamn, om jag tillåter mig att jämföra spektaklet med festivalen i Stockholm så konstateras att själva området för festivalen i Köpenhamn är bättre lokaliserat, lätt att ta sig dit tex gåendes om man utgår att centrum ligger vid Tivoli. Inte lika varmt i lokalen, dessutom inte alls samma köer till toaletterna. Matutbudet var svagt, i sann dansk anda intogs det pölse. Helt klart en trevlig festival som jag gärna besöker flera gånger till. Fast frågan är om grabbarna vill följa med igen? Jag håller tummarna!



Det var trevligt att träffa några andra bloggare, som lite kuriosa kan nämnas att jag även träffade en engelsman från Ratebeer, han fick en flaska Dugges Spring Beer av mig som han velat ha i flera månader nu. Liraren hade järnkoll på svensk alkoholpolitik, lite lätt skrämmande att bli undervisad av en engelsman, eller så kanske sanningen är den att jag läst mina läxor dåligt?

Ölfestival i Köpenhamn, vi ses igen!

3 kommentarer:

Eddan sa...

Klart jag ska med igen! :-D

Gyllenbock sa...

Dig kan man alltid lita på Eddan! :)

Jonas sa...

Jag har mycket svårt att se Tia loca på bolaget.
Förbjud allt!