tisdag 29 december 2009

Port Brewing High Tide Fresh Hop IPA

Inte en till kanske någon tänker, men jo så får det allt bli. Dempa och Fajanen har nyligen skrivit om Port Brewing High Tide Fresh Hop IPA men ju fler kockar desto bättre. Är det inte så man brukar säga?



High Tide bjöd på ett högst trevligt utseende, vätskan var grumlig, ljusgul. Skummet var stort, vitt och fluffigt. Lämnade tydliga rester i glaset.



Doften var enastående fräsch och härligt. Otroligt mycket ananas även andra mer exotiska frukter såsom passionsfrukt. Tyckte att ölen påminde en del om Apotekarnes Passionsfruktläsk i doften. Verkligen härligt att sniffa på ölen. En av de trevligare dofterna man kan känna enligt mig.

Smaken började med en rejäl bitter första klunk därefter kände jag en mycket fruktig smak som dock inte var lika fruktig som doften. Skulle smaken vara som doften med all ananas ja då skulle ölen nog inte vara en öl utan snarare en läskedryck. Mycket kolsyra, vätskan kändes torr och ölet väldigt uppfriskande och trevligt att dricka. En viss gräsighet fanns där liksom smak av jordgubbar och grape. Kanske inte den mest optimalt balanserade ölen i världshistorien men väldigt gott. Jag vill ha sommar nu!



Enligt Systembolagets hemsida finns det just nu 100 flaskor kvar i riket, 96 av dem på Hansacompagniet i Malmö.

4,1/5

1 kommentar:

fajanen sa...

Några av de där flaskorna som står och dammar nere i skåne ska få göra lite bättre nytta hemma hos mig istället. En väldigt god öl.