torsdag 3 september 2009

Löwenbräu Oktoberfestbier.

Egentligen är det förstås alldeles för tidigt att redan andra september dricka en oktoberfestbier, men vad gör man inte då man är sugen på något läskande?

Vanliga Löwenbräu var det bra länge sedan jag drack men deras Oktoberfestbier var rätt trevlig då jag drack den förra året. Då är den givna frågan hur årets version smakar?



Klar ljus guldaktig färg, skummet var stort och satt länge kvar i glaset.

Doften var ganska svag, lite malt och citrus kände jag. Något sött fanns där också.

Smaken innehöll en trevlig maltighet, beskan helt ok och den balanserade maltigheten rätt väl tycker jag. Lite bröd fanns där också liksom en viss fruktighet av främst citrus.

Långt ifrån något avancerat öl men ändå rätt småtrevligt sådär, bra "vardagsöl" kanske man kan säga. Det är nog inga större problem att dricka ett antal om man är törstig.

3,25/5

Apropå Oktoberfest, är det någon som besökt spektaklet?



Jag har inte gjort det, skulle förstås inte tacka nej till en resa men lite grisigt verkar det allt vara, iallafall vad jag hört. Fast det är klart, Umpah-orkestrar och tokiga tyskar är förstås aldrig fel. Under de två festveckorna är omsättningen runt 9 miljarder så det är inte någon liten lördagsfest vi pratar om.

2 kommentarer:

David & Fredrik sa...

Tycker faktiskt den här är helt okej. Minns den från förra årets som en av de bättre oktoberölen, även om det inte är särskilt speciellt förstås... och den känns väldigt ljus. :P

Gyllenbock sa...

Verkligen väldigt ljus. Helt klart en småtrevlig, inte alltför avancerad öl.