söndag 6 augusti 2017

Ölbryggan och Mikkeller

Tidigare i veckan var Eddan och jag på en liten runda på stan, vi började ute på Djurgården, närmare bestämt på Ölbryggan som tillhör Spritmuseum. Ölbryggan kör för fjärde året i rad och konceptet är som tidigare år, endast öl från svenska småbryggerier. (Föreningen Sveriges Oberoende Småbryggerier)Tisdagen bjöd på en mix av öl från flera bryggerier. Vi började med två nyheter från Hantverksbryggeriet i Västerås, Dark Season Saison och RågIPA. Båda två slank ner utan att varken vara dåliga eller särskilt spännande.På flaska fanns Stockholm Rocky Saison som är speciellt framtagen för Rockyutställningen på Spritmuseum. Tyckte att ölet var ok men lite udda, tyckte mig ana toner av gurka. Apropå Gurkan.

Wermlands Champale fanns på storflaska men det gick bra att köpa sig ett glas om man tyckte att det räckte. Visade sig vara det godaste ölet som jag druckit från Wermlands Brygghus. Söt med karamell, malt och torkad frukt. Även lite värmande alkohol. Trevlig öl att sitta och smutta på men lär vara ännu intressantare då dagarna är kyligare. Ölbryggan är riktigt schysst, hoppas att de fortsätter många år till.Från Ölbryggan tar det ungefär 25 minuter att gå till Mikkeller, något som verkligen kan rekommenderas särskilt nu på sommaren då Stockholm bjuder på sin allra finaste sida.Mikkeller öppnar 16:00 på vardagar. Vi var förstås så punktliga som man kan bli, det vill säga prick 16 gick vi trappan ner till baren. Blott mitt andra besök sedan de öppnade tidigare i år så det kändes förstås trevligt att vara där igen.Det var väldigt lugnt under vårt besök på Mikkeller, vi var där i runda slängar två timmar. Servicen var väldigt sympatisk och bra. Öl fanns det förstås gott om, åtta olika provades. Av dessa utmärkte sig burkölet från San Diego, Mikkeller San Diego These Haze och fatölet Mikkeller Mikropolis Whiskey Sour SpontanAle.These Haze var färsk och fin med en fin fruktighet. Har fortfarande inte druckit något dåligt från Mikkeller San Diego. (gissa om jag vill åka tillbaka dit?) Mikropolis Whiskey var rätt syrlig och uppfriskande med väl dold alkohol. (10.7%)

Till ölen blev det tilltugg i form av den väldigt goda Vesterhavsost och korv. En riktigt bra sittning var det på Mikkeller, kommer inte att dröja lika länge till mitt nästa besök.På hemvägen gick vi förbi Man in the Moon, Monks American Bar på Sveavägen och Bishops Arms Vasagatan. Vi tog en öl var på dessa ställen och det var lugnt överlag på alla tre ställena. Sämre dagar kan man helt klart ha.


2 kommentarer:

Eddan sa...

Väldigt trevlig dag. Finns det några som är lika städade som vi?

Gyllenbock sa...

Städade och städade, nog kan vi också bjuda på lite överraskningar då och då. :)