torsdag 24 augusti 2017

Tisdag i Köpenhamn

Piggare än någonsin tidigare i mitt liv skuttade jag upp med full kraft. Måndagen var historia nu var det nya öden och äventyr som gällde. Ganska många timmar av dagen ägnades åt rejäla promenader då benen skrek efter att få röra på sig.En god lunch intogs i trendiga Torvehallerne där ett flertal olika mat och dryckesställen är samlade, bland dessa finns även Mikkeller & Friends Bottle Shop som flyttade dit förra året från det gamla läget på Mikkeller & Friends.Utbudet var inte lika stort som i den gamla butiken men det var inga problem att hitta några riktigt intressanta burkar, ja jag köpte bara burkar. Öl från USA, bland annat dessa burkar och från Mikkeller San Diego. (åh vad jag vill tillbaka dit)Första ölen för dagen intogs med stor förtjusning på Brus, ett fint och rätt stort ställe som jag bara besökt en gång tidigare, nämligen i augusti 2016.Tre olika öl i olika stilar från Brus slank ner. Alla var välbryggda och stabila. De slogs dock på fingrarna av Evil Twin / Westbrook Imperial Mexican Biscotti Cake Break som var väldigt söt men ändå riktigt mumsig. En sådan där öl man kan sitta länge tillsammans med utan att det uppstår pinsamma situationer.

Runt 15 minuter till fots och så är man framme på Himmeriget, namnet är inte överdrivet då det gäller det stället.Ölen på fat är alltid trevliga men framförallt är det utbudet på burkar och flaskor som imponerar. Två riktigt goda öl dracks på fat, The Veil Goosebumpz och The Veil / Evil Twin Fried Fried Chicken Chicken. En burk Monkish / Evil Twin Molotovish slank också ner utan några som helst protester, en riktigt god öl var det.
Förstnämnda en riktigt fräsch och läskande DIPA som innehöll en massa frukt som mango och ananas. Sistnämnda innehåller faktiskt en minimal dos friterad kyckling, ja jävlar (ursäkta språket). Någon kyckling smakade inte ölet utan det var en god DIPA även det.

Från Himmeriget traskades det vidare till  Ørsted Ølbar, ett ställe som jag besök flera gånger, första gången var 2009. Ørsted har jag alltid gillat, stället har vänlig personal och en skön stämning.Utbudet är inte det mest spektakulära i Köpenhamn men det finns alltid bra öl att dricka. Denna gången blev det två danska, Rocket Supercluster Surfer och Flying Couch / Herslev Hay Dude.

Den enda en Session IPA och den andra en Sour Ale. Ingen som direkt stack ut men bägge var inga som helst problem att få i sig.

Kvällen fortsatte på Mikkeller Bar Viktoriagade. En öl som inte fanns på fat dagen innan var Other Half Fully Loaded Baked Potato. Jodå, ännu en DIPA fråm Other Half som var riktigt god. De behöver verkligen inte skämmas över sina välhumlade öl.Ett sista stopp blev det på Warpigs, ja det är ett ställe som alltid levererar. Två öl mäktades med där Warpigs Opposite Optimist var den godaste av de två. En riktig fräsch och juicig IPA med mycket tropisk frukt.
Många sköna hyggestunder blev det i Köpenhamn, ja precis som alltid. Längtar som vanligt direkt tillbaka.

Inga kommentarer: