fredag 9 januari 2015

SAS+Mikkeller=en trevlig dryckesmeny i luften

Att SAS och Mikkeller började ett samarbete förra året är nog inte längre någon nyhet för de allra flesta som hänger med i ölvärlden. Att jag gillar att flyga med SAS och dricka öl från Mikkeller är inte heller någon nyhet.

En kompis flög för några dagar sedan mellan New York och Arlanda och han tog med sig en meny till backen. Till en början ser det ut som en helt vanlig meny i Business Class på interkontinentala linjer.Tittar man närmare så ser man att det står något om öl på sidan två.En ännu närmare titt avslöjar att det finns två olika öl från Mikkeller att välja mellan, kanske inte kan tyckas så märkvärdigt men vi som flugit några gånger förstår direkt vilken revolution det är. Tidigare kunde man bland alla fina viner, champagne och starkare drycker endast finna en ordinär ljus lager från Carlsberg om man var sugen på en öl.


En önskedröm är att samarbetet utökas så att även passagerare i ekonomiklass får möjlighet att dricka riktig öl. Fast som alltid handlar allting om kostnader och resurser. Är dock fullt övertygad om att många med glädje skulle betala en liten slant för att få njuta en god öl då man sitter och förundras över livets öden och äventyr ombord på en skön Airbus.

Inga kommentarer: