tisdag 20 januari 2015

Brewski Mangofeber och Remmarlöv The Jeenius IPA

Som bekant är det inget nationellt nyhetssläpp på Systembolaget nu i januari däremot släpptes en del nyheter i det lokala sortimentet i början av månaden. Passade på att beställa några rara flaskor som jag inte provat tidigare. Skåne dominerade stort men det slank även med en göteborgare i beställningen.



Brewski från Helsingborg och Remmarlöv Gårdsbryggeri från Eslöv är två av de många småbryggerier som öppnade under 2014. Från Brewski hade jag tidigare provat och uppskattat Herr Hemlig och från Remmarlöv The Crimson Red Ale, även den med gott resultat. I denna korta berättelse tänkte jag ta en närmare titt på Brewski Mangofeber och Remmarlöv The Jeenius IPA.



Brewski Mangofeber är en DIPA på 8%. Den bjöd på stora mängder frukt, särskilt mango och citrus. Fanns även lite ananas och en touch av karamell. Lite åt det söta hållet och med en distinkt bitter finish. Härligt uppfriskande och läskande i den mörka januarikvällen. En riktigt bra svensk DIPA, gott så.



Remmarlöv The Jeenius IPA ligger på 6,8%. Jämfört med Mangofeber var den snällare och inte lika bitter. I doft och smak noterade jag grapefrukt, lite bröd och blommor. Uppskattade att ölet var rent och balanserat samt trevligt drickbart.

Det är kul att konstatera att båda ovanstående öl var helt fria från felsmaker. Tänk om alla nya småbryggerier som börjar sälja sina öl kommersiellt stolt kunde säga samma sak? En sak är jag säker på, kommer med stort intresse följa bägge bryggerier. En stilla undran är också varför det sker så mycket spännande i Skåne? När ska Stockholm vakna på riktigt?


Inga kommentarer: