fredag 16 januari 2015

Eskilstuna Barkarbystadens folkale

Som de flesta nog noterat lanserades förra året två folköl på ICA, ICA Selection Ale och ICA Selection Stout. De två ölen är bryggda hos Nils Oscar. Tycker att den sistnämnda var överraskande bra för att vara en folköl.

För någon vecka sedan var jag förbi ICA Maxi i Barkarbystaden, en butik som slog upp sina portar under 2014. Normalt sätt är jag inte förtjust i stora butiker där det tar en evighet att leta efter det man vill handla. Turligt nog behövde jag inte leta länge för att hitta butikens egna folköl, Barkarbystadens folkale bryggd hos Eskilstuna Ölkultur. Tänk att det alltid är så, till ölhyllan är det aldrig några problem att hitta.



Tycker att det är klart lovande att en matbutik och ett svenskt bryggeri gör ett samarbetsöl. Hoppas att fler följer efter och att vi konsumenter får uppleva egna produkter som säljs lokalt. Ölet var guldfärgat och hade ett stort vitt skum. Doften var bättre än smaken, en del citrus och hö. Liknande smak men svagare. Tyckte mig även ana spår av kaksmet. Kroppen var förstås tunn. Eftersmaken var torr och med en viss bitterhet. I kategorin "folköl" en helt ok sådan även om den var åt det vattniga hållet såsom det typ alltid är.


Inga kommentarer: