fredag 6 maj 2011

After work på Akkurat och OT

Igår var det After work på Akkurat och OT. Det är skönt att jobba mån-tors och sedan ledig en fredag som denna. På Akkurat avnjöts musslor, nämligen Moules Chèvre. Det är verkligen smaskens. Öl som dracks var Skebo Brand X, Cantillon Iris och Närke The New internationAle.

Skebo Brand X var väldigt lättdrucken med betoning på malten. Även en del frukt och nötter. Lätt kropp och en lätt bitterhet. God men inte särskilt spännande kanske.

Cantillon Iris på fat ses verkligen inte dagligen, Akkurat får bara in tre fat i år. God dricka, javisst!

Närke The New internationAle var en annorlunda IPA med en viss jordighet samt en touch av rök tyckte jag mig känna.

Väl på OT kom jag på att mobiltelefonen har en kamera, alltså var det läge att ta några bilder på kvällens avslutande öl.Smuttynose IPA blev jag inte särskilt imponerad av, bäst med ölet var etiketten med de sköna gubbarna. Illasittande jeans på en jänkare är alltid lika skoj att se. Nä, det saknades karaktär på ölet, alldeles för vek med en konstig ton i smaken.Tur att nästa öl var så mycket bättre, Bells Hopslam är verkligen en storslagen historia. Synd bara att priset också är väldigt storslaget på OT, men ibland måste man trots allt slå till. Vet någon vad ölet brukar kosta i USA?

Kvällens sista öl blev ett öl från ett för mig nytt bryggeri.McNeills Dark Angel Imperial Stout var en helt ok Imperial Stout utan att för den delen briljera. Mycket soja, sälta och lakrits var det. Inte så extrema brända toner. Lite tyngre känsla hade jag inte tackat nej till men som sagt en helt ok dricka trots allt.

6 kommentarer:

fajanen sa...

Jag köpte hopslam för 2,85$ per styck. Ett sexpack blev inköpt. Verkligen en helt fantastisk öl.

Gyllenbock sa...

Oj, ja det är ju sinnessjukt billigt! Blir mer och mer sugen på att åka till USA.

Danne sa...

Instämmer i din analys av Hopslam, grym öl men till det priset dröjer det innan jag beställer den igen!

Eirik @ Basunen sa...

Så du vågade dig på en flaska Smuttynose :)
Av ren nyfikenhet, smakaden den lika "illa" av cykelslangor som den jag köpte på Örsted senast?

Gyllenbock sa...

Danne: minns jag inte helt fel kostade en flaska hälften på OT för ett par år sedan, snacka om livsfarlig inflation som är till skada för oss alla.

Eirik: riktigt så illa var det inte, mitt betyg blir 2,8. Drickbar men inget som behöver drickas igen om det nu inte råkar vara en purfärsk flaska/fat.

Erik sa...

Mellan $15-17 för ett 6-pack ligger det runt på en höft :)