fredag 3 september 2010

Tre burkar öl för 2500

Ni kanske läste om paret som i somras lämnade tre burkar öl i Vitabergsparken, det skulle de inte ha gjort. Några civilklädda poliser såg det hela och paret blev senare åtalade för brott mot Miljöbalken. Böterna blev 1000 kronor per person plus 500 kronor till brottsskadefonden. Undrar vad det var för öl?

Beloppet kan diskuteras men jag tycker att det är rätt även om det kan tyckas hårt med såpass höga böter för nedskräpning. Orkar man bära burkar/flaskor till parken borde man väl även orka uppsöka närmaste papperskorg eller i värsta fall ta med sig de tomma burkarna hem?

Vad tycker ni?

4 kommentarer:

Eirik @ Basunen sa...

Jag tycker det är helt rätt - om det var så att de bara reste sig och lämnade burkarna där de hade suttit.

Rett åt dom!

Å andra sidan är inte Stockholm stad duktiga på att tömma sina papperskorgar (och det finns för få av dom).

Gyllenbock sa...

På sommaren är det nog inte så lätt att hinna med att städa/tömma papperskorgar, särskilt inte då det varit strålande aftnar. Men det blir intressant att se om det aktuella fallet kommer att bli praxis nu.

Eddan sa...

Det borde varit mer i böter! Hur svårt är det att plocka upp efter sig?!
Om dom inte hinner tömma papperskorgarna så finns det x-antal tusen arbetslösa i Stockholm som gärna vill ha ett jobb. Eller?

Anonym sa...

Nu är det såhär att det är jag som är en av paret, och boten på 1500 kronor var allt för mycket, vi bad för att gå tillbaka och hämta burkarna men då sa dom "vi ska skriva först" med andra ord, en anmälan, har läst att dessa polismän har gått runt och skrytit om sin riktigt goda bedrift så det är bara att applådera den svenska polisen som istället för att gå runt och ta fast brotsslingar så tar dom fast 2 människor som lämnat 3 ölburkar, som vi jättegärna ville ta upp.