tisdag 21 juli 2009

Tisdagsöl i form av en Columbus.

Senaste ölet jag drack var i måndags i förra veckan, dvs över en vecka sedan. Ibland blir det bara så. I helgen var jag tex i Göteborg utan att dricka en droppe alkohol, fast å andra sidan blev jag snurrig i skallen ändå. En hel dag på Liseberg tar verkligen på krafterna, speciellt då man "tvingas" åka med Uppswinget. Där snackar vi om en nära-döden-upplevelse. Tydligen rättade jag till frisyren innan starten, fick nästan kramp i benen av att jag spände så hårt. Nog om det, nu en närmare titt på kvällens öl.



Så vitt jag vet är Columbus det första ölet från Brouwerij 't IJ som jag druckit. En väldigt trevlig öl tycker jag. Det rör sig om en Belgian pale ale på stabila 9%.

En fin röd/brun-färg med ett mycket stort skum som tog lite tid på sig att lägga sig till ro. Härlig doft av främst frukt, jäst samt olika kryddor. Även en viss alkohol fanns i doften, ölet doftade verkligen "Belgien". Svårt att inte bli lite smått glad av att sniffa på en sådan doft.

Kryddig smak med framförallt koriander. Även en del citrus och aprikos. Ganska mycket sötma. Nu när jag tänker efter vill jag allt påstå att jag även kände en svag smak av kanel i ölet.

En öl som var lätt att dricka, kroppen medel. Den ganska höga alkoholhalten kändes inte alls. Kul att även holländarna kan göra så stabil öl av belgisk snitt. Denna tyckte jag om!

4,25/5

2 kommentarer:

fajanen sa...

Har inte glömt bort dina Dark Hops. Har just nu semester så jag har inte haft vägarna förbi viksjö ännu. Kommer att vara hemma fredag och lördag. Kanske får ett tillfälle då. Sedan är jag borta en vecka. Vi höres.

Gyllenbock sa...

Jag är ledig på fredag men jobbar på lördag. Ses vi inte på fredag får det bli en annan gång, ingen panik. Dark Hops har jag tid att vänta på. :)