onsdag 22 juli 2009

Liveblogg med bla Saison D’erpe-Mere



19.40 Sitter som bäst och klappar mig på magen på Silenzis balkong, en riktigt trevlig bit mat har precis inmundigats. Grillad lammfärsbiff med rosmarinpotatis i ugn.

Före maten delade vi på en flaska Lindemans Apple, den var lika läskande som alltid. Till maten drack vi en flaska Saison D’erpe-Mere, en öl som inhandlades i vintras.

Kändes som att det kunde passa rätt fint med en Saison ikväll. Fin ganska ljus bärnstensaktig, lätt grumlig färg på ölet. Då flaskan öppnades var det lite tryck, ja det är tur att det fanns hushållspapper i närheten. Skummet var stort och fluffigt, ölet såg verkligen trevlig ut i glaset.



Rätt trevlig frisk doft, kryddor och apelsin tyckte jag mig känna. Smaken var inte alls dum den heller, fruktig och med en viss syrlighet. Apelsin, kryddor och jäst. En fin sommaröl kan man nog säga. Synd att jag inte köpte fler flaskor, denna skulle jag gärna dricka igen.

Betyg: 4/5

Ryktet på stan säger att farbror Eddan är på ingående, undrar om han har något gott med sig? Annars har vi en del pjäser i kylen, bla en flaska Stone Russian Imperial Stout. Lite vila på stället, sedan är det dags för nästa öl. Jag ber om att få återkomma.

20.28 I väntan på bättre tider dricks just nu en Nils Oscar God Lager. Länge sedan jag drack en sådan. Rätt ok men inget öl man får glädjetårar av. NO:s Kalasöl gillar jag mycket, kom på att det är mycket länge sedan en sådan också dracks.

21.07 Hällde precis upp en Aventinus. Skummet bara forsade ur flaskan, tog lång tid innan läget stabiliserade sig. Bäst före är februari-09, tycker nog att den inte smakar riktigt likadant som i vintras. Söt och mustig kan man lugnt säga. Klart drickbar. Tämligen syrlig, svarta vinbär. Aventinus smakar inte som en vanlig veteöl, inte alls lika somrig. Tyngre och med en annan sorts sötma.

21.19 SMS från Eddan, han är på ingående. En slurk Aventinus skall jag spara till honom.

21.43 Eddan tycker om Aventinus. Kola och så påminner den lite om portvin tycker han.

22.04 Man vet att kvällen är lyckad då gamla Youtube-godingar tittar fram.

22.14 Silenzi kollar på gamla Silenzi-mål på tuben, Eddan och jag är mer intresserade av vad vi nu har i glaset, nämligen Stone Russian Imperial Stout.



22.24 Vilken underbar doft på Stone Russian Imperial Stout! Verkligen kärlek!

23.15 Sitter fortfarande med Stone, jädrans vilken god öl. Såg att jag förra gången gav 4,25, nu skulle jag vilja ge 4,5 i betyg. Snart blir det en whisky som avslutning på kvällen.

23.29 Dags för en whisky nu, får se vad Silenzi bjuder på. Hoppas att det blir en stor rackare!

23.33 En Dalmore blev det, typ 7 cl i glaset så här snålas det ej.

23.41 Nu stänger jag ner datorn, ska sitta och smutta på whiskyn. Buona notte!

4 kommentarer:

fajanen sa...

Låter som en bra kväll. Själv så har jag provat igenom en del svenska öl. Ingen hit. Efter dem så drack jag en Old Rasputin och jäklar vad god den var. Drack en Stone Russian Imperial Stout bara för ett par dagar sedan och undrar om inte Old Rasputin var bättre nu, eller kan det vara för att man längtade efter något riktig gott efter en del tråkig svensk öl? Whisky är en undarbar dryck, så jag tycker att du ska ta en stor en som avslutning.

dempa sa...

Den där Saison'en ser ju fruktansvärt inbjudande ut. Men jag vet inte om det är något jag skulle gilla. Eller är det någon syrlig tingest jag kanske skulle kunna börja med, jag menar nånstans måste man ju börja med att dricka sådant.
Nu ser jag dock att den ligger på ca 70 spänn, och det är ganska dyrt i sammanhanget, då det släpps så mycket roligt på SB inom kort..

Gyllenbock sa...

fajanen: ja det var en trevlig kväll i all enkelhet. Old Rasputin är inte alls dum den heller, ja de flesta mörka stouter är mycket trevliga.

dempa: den var klart god, inte farligt syrlig utan bara lite lagom sådär. Prova vid tillfälle!

Åds sa...

Jaa en mycket vacker stad måste jag säga! Nej det är skrämmande men samtidigt väldigt intressant och se hur det var då! Älskar allt som har med havet och båtar och dess historia att göra!

Vilken annorlunda blogg du har, skoj att se (:

Ha det bra!