torsdag 2 juli 2009

Kapittel Watou Prior

En belgisk strong ale kanske inte är den allra bästa medicinen efter en mycket svettig löprunda men en sådan blev det ikväll. Närmare bestämt en Kapittel Watou Prior från Brouwerij Van Eecke



Färgen på ölet var mycket trevlig, mörkröd. Skumkronan var stor. Doften innehöll mycket malt, en del sirap, bröd, torkad frukt samt lite alkohol. En inte helt ointressant doft.

Smaken var ännu intressantare än doften, mycket malt men framförallt en sötma som jag gillade. Fanns även inslag av russin, alkohol, torkad frukt samt marsipan. Helt klart en intressant och rätt mustig öl, åh dessa belgare är verkligen roliga att dricka. Lite gräddig känsla på ölet, kan det bero på att det inte var mycket till kolsyra?

En klart trevlig öl, skulle lätt ha kunnat druckit en till.

4,25/5

3 kommentarer:

fajanen sa...

Den lät god. Håller med om att det finns många goda roliga belgare att prova. Själv drack jag en Gulden Draak igår. Beställde en låda för ett tag sedan. Har några flaskor över om du är intresserad. Ska ned till bolaget idag och beställa en låda Dark Hops från Beer Here. Hör av dig om du vill ha någon flaska.

Gyllenbock sa...

En Gulden Draak köper jag gärna, en eller två Dark Hops, gärna!

På tisdag åker jag på semester i en vecka, efter det är jag hemma lite av och till.

fajanen sa...

Skickat mail till dig.