måndag 1 juni 2009

Hoegaarden Rosée



Skönt med dessa ljumma sommarkvällar, vad kan vara mer passande än att då dricka något kallt och läskande? Gäller verkligen att passa på, imorgon kommer hösten. Enligt prognosen skall resten av veckan bjuda på svalt väder och mycket regn, visst behövs även regn men hela veckan låter lite överdrivet. Hoppas att de har fel.

Väder kan man prata om länge, men det är inte denna bloggs huvudämne, nä kvällens huvudämne är Hoegaarden Rosée, en öl som lanserades idag. Tvekade om jag skulle köpa en burk eller inte men till slut så gjorde jag det, nyfiken som jag är.

Burken ja, den ser ut som energidryck, inte för att jag brukar dricka sådana. Vanliga Hoegaarden Witbier är ju lite småtrevlig så då är frågan hur Rosée smakar?

När jag hällde upp ölen bildades ett inte alltför stort vitt skum. Vätskan är grumlig, påminner mycket om veteöl men med den stora skillnaden att färgen är åt det rosa/ljusröda.

Vid upphällningsfasen känner jag dofter av öl, men när jag sedan sniffar på ölen doftar det väldigt mycket hallon, kanske även aningen vete och lite jäst. Väldigt mycket hallon!

Smaken, ja den är mycket söt och fruktig med mycket hallon såklart. Smaken känns på något sätt lite konstgjord, sliskig. Finns en viss syrlighet, ingen beska.

Hoegaarden Rosée är alltså veteöl smaksatt med 10% hallonjuice. För mig är juice juice och veteöl veteöl. Vet inte riktigt till vem eller vilka denna produkt är tänkt till, jag faller iallafall inte för den. För söt och sliskig, ge mig en riktig framboise istället. Lite syrlighet skulle suttit fint som en balans till det söta, visst är det så.

Odrickbar är den inte, men påminner helt klart mer om alkoläsk än öl. Alkoläsk känns som en rätt meningslös produkt, så ja, jag vet inte. Svårt att sätta betyg. 1,75/5 får det bli.

Borde nästan ta och prova ölet tillsammans med en isbit eller två, vore lite spännande att göra det.

6 kommentarer:

affe sa...

Den här va snudd på otäck tycker jag. Provade också en i solen men fick hälla ut halva i gräset, då är det ju skönt att det inte är så mycket i burken iaf!

ricke sa...

Jag provade också den i dag. Tyckte den var riktigt dålig. Som tur var var vi två som delade på en flaska, hade aldrig orkat dricka hela.

Fredrik sa...

Jag tyckte den var helt ok men jag provade den på flaska i Köpenhamn för nästan ett år sedan, skall bli kul att testa den igen, jag köpte 2burkar.

Per Dahlström sa...

Jag tyckte också att den var alldeles för söt. Doften var dock angenäm.

Anonym sa...

Jag har inte provat denna, men druckit Bacchus Frambozenbier, belgisk hallonöl. Den är frisk, syrlig och lite besk, som öl ska vara men med en hint av hallon. Dock innehåller den 14% hallon, inte juice och så kommer den i en halv champagneflaska och är handinslagen i omslagspapper, ser riktigt snygg ut! Har försökt få tag på den i Sverige, men damerna på systembolaget var allt annat än hjälpsamma så jag får fortsätta dricka den när jag är utomlands. Om ni ser den någonstans - prova! Inte alls som alkoläsk och ingen konstgjort hallonsmak!

Gyllenbock sa...

anonym: låter intressant med Bacchus Frambozenbier. Den måste provas vid tillfälle.