tisdag 24 februari 2009

Sierra Nevada Harvest Ale 2008

Efter att ha druckit några väldigt tråkiga öl i Istanbul var suget efter riktig öl stort. Varför inte en Sierra Nevada Harvest Ale till kvartsfinalerna i Champions League? Mina förväntningar på detta öl var mycket höga, är ett stort fan av öl från Sierra Nevada. Deras smått legendariska Pale Ale fick mig att inse och förstå att amerikansk öl kan vara mycket god.



Flaskan är lite fulsnygg, ser lite klumpig ut. De mindre flaskorna från samma bryggeri är snyggare tycker jag.

Då jag häller upp ölet bildas ett mycket stort vitt skum som sakta sjunker undan. Vätskan är vackert kopparfärgad. Doften är härligt inbjudande, frisk och spännande. Mycket humle, frukt och lite karamell.

Smaken är mycket elegant och behaglig, inte extrem som hos många andra IPA:s. Detta är en välbalanserad dam. Beskan är ganska stor och sitter fint. Dock känns inte beskan lika extrem som hos några av ölets systrar. (IBU 60-65)Ölet har en skön bitterhet. Lite gräsiga toner går att ana. Eftersmaken är mjuk och ganska lång. Lättdrucken, en öl man kan sitta och njuta av länge.

Verkligen ett friskt och gott öl. Borde provas av alla som anser sig vara ölälskare. Sierra Nevada har lyckats igen!

Betyg: 4,25/5

Var inne och köpte några böcker idag, bokaffären ligger några stenkast från Systembolaget på Regeringsgatan, alltså tog jag en titt även där. Smått chockad blev jag då såg ett gäng Cantillon Kriek på hyllan. Jag har missat det totalt, men Systembolaget har ett litet antal öl från Cantillon på ett fåtal butiker just nu. Givetvis köpte jag några flaskor. Såg även att det fanns två flaskor Cantillon Gueuze i Sundbyberg, men de uppgifterna visade sig vara felaktiga. Det var ju trist.

2 kommentarer:

Stefan - Beer Drivel sa...

Ah denna har jag också i hyllan. Blir nog ingen provsmakning förrens till påsk dock. Jänkarna har seglat upp till att vara ett av mina favoritländer vad gäller öl. Fast då är jag galen i humle också hehe.

Jag handlar också på Regeringsgatan förresten. Oerhört bra systembolag. Min farsa ringer hela tiden och vill att jag ska köpa något som inte släpps ute i landet ;)

AndersAnd sa...

Hittade också 75'or av krieken här om dagen på systembolaget hansa i Malmö, Köpte två stycken. surt som satan själv, godis!