måndag 16 mars 2020

Måndag 24/2, resedag MEL-SIN-NRT.

Måndagen i Melbourne började med allmänt slöande på rummet innan det var dags att åka med den förbeställda transporten till flygplatsen. En lång dag väntade i flygandets tecken, först till Singapore och sedan vidare till Narita utanför Tokyo.



Då jag återigen fick det stora nöjet att flyga Singapore Airlines i Business Class hade jag tillgång till deras lounge på Melbournes flygplats. Loungen var medelstor och den fylldes med besökare även om det aldrig blev fullsatt.

Maten i loungen var bättre än ölutbudet, men två nya hittades i alla fall. Då de ingick i priset så att säga så fanns det inget annat att göra än att dricka de två. Matilda Bay Fat Yak Pale Ale var duglig, detsamma kan man inte säga om Carlton Crown Lager som var riktigt trist. Ordet hälsovådlig är förstås att överdriva men gott det var det sannerligen inte.



Ett par minuter från ovannämnda lounge ligger Air New Zeelands dito som jag också hade tillträde till. Den loungen var mycket större och helt tom sånär som på en annan resenär.

En av de anställda höll på att duka fram mat men jag var inte direkt hungrig så nöjde mig med enkelt tilltugg och att evaluera ölutbudet som var bättre jämfört med Singapore Airlines Lounge.



Mac's Rockaway Pacific Pale Ale och The Fermentist KPA dracks, bägge två rätt milda och lättdruckna. Fler öl hann jag inte denna gången då det började närma sig boarding.

Den sju timmar långa flygningen till Singapore gick alldeles för snabbt, blev inga öl ombord däremot ett modest intag av andra alkoholhaltiga drycker. Den förbeställda maten var ännu en gång riktigt god. Hoppas verkligen att jag får nöjet att flyga med Singapore Airlines i framtiden igen då det är ett så förnämligt flygbolag.



Stoppet i Singapore var på drygt tre timmar, och precis som veckan innan inleddes det med dusch i loungen, lite tilltugg och förfriskningar. Sedan ägnade jag den sista tiden innan nästa flight åt ett par öl.



Den första av dessa, Archipelago Summer IPA intogs på O'learys i Terminal 2 på Changi. De hade bara fyra öl på fat och det var det enda som var någorlunda intressant.



En ok öl som mest smakade karamell och grapefruit. En till från samma bryggeri dracks på deras flygplatsbar nämligen Archipelago Irish Ale. "Drickbar men inget särskilt" som omdömet ofta låter.

Min nästa flight var till Tokyo-Narita med All Nippon Airways, en kort nattflygning på endast sex timmar så det blev inte mycket till mat eller dryck ombord, de flesta valde dessutom att lägga sig direkt efter take off. Tyckte att stolen kändes smal jämfört med Singapore Airlines men några timmars slummer blev det i alla fall. Det var en härlig känsla att färdas mot Japan och redan ombord på ANA fick jag uppleva lite av det makalösa landet, då flygvärdinnorna mötte varandra i gången bugade de mot varandra. Detaljer som det är kul att beskåda.





Inga kommentarer: