tisdag 13 mars 2018

Torsdag 22/2 i San Marcos och Vista. Lost Abbey/Port Brewing, Toolbox Brewing och Latitude 33 Brewing.

Vi började torsdagen med att gå till det närliggande shoppingområdet. Det rörde sig inte om ett gigantiskt sådant med hundratals butiker men lite kläder lyckades vi dock hitta. Fanns även en del skor som jag gärna köpt med mig hem men det blev inget av det.

Ganska tidigt lunch valde vi också att äta, är man i Kalifornien är det en god idé att äta på In-N-Out Burger. I mitt tycke är deras hamburgare riktigt goda liksom pommesen, ja särskilt med tanke på att det är en kedja som finns på många ställen i Kalifornien.Mätta och belåtna gick vi tillbaka mot hotellet, på vägen gick vi förbi San Marcos Brewery & Grill, var lika bra att slinka in där särskilt då det kom en liten regnskur.I ärlighetens namn var inte deras öl särskilt intressanta, på något sätt kändes de flesta av dem lite avslagna. Några toppbetyg blev det inte däremot var några av ölen dugliga, som San Marcos Two Timing IPA och San Marcos Hefeweizen.Efter att vi lämnat våra inköp på hotellrummet var det dags att åka till det ställe som jag mest sett fram emot att besöka i San Marcos, nämligen Lost Abbey/Port Brewing.Genom åren har jag stött på öl från Lost Abbey och Port Brewing lite då och då och de har sällan gjort mig besviken. Ett ganska litet ställe visade sig vara, i alla fall bardelen där vi gäster satt. Apropå gäster, tidigt på eftermiddagen var det fler anställda än besökare kändes det som.

Bland fatölen fanns det inte så mycket nytt att prova, dock hittade vi några. En riktigt god sådan var Port Brewing House IPA. Läskande och humlig med tydliga smak av ananas.Lost Abbey Dead Man's Game är en Belgian Strong Ale som var god den med om än rätt mastig. Smuttaröl kan man kalla det.

Godaste ölet under besöket blev en flaska som vi delade på, Lost Abbey Veritas 018. En elegant och balanserad suröl som hade fina toner av persika. Flaskan kostade 41 dollar men det var det värt, lär aldrig se ölet igen då det gjordes i en limiterad upplaga. (flaska nummer 918 fick vi äran att dricka)Gillade verkligen stället, det var som sagt inte så stort och utbudet av nya öl var inte gigantiskt det heller men det var svårt att inte trivas. Skön och avslappnad miljö, dessutom är det alltid kul att kunna se folk jobba i ett bryggeri samtidigt som man dricker några av deras öl.

Nå, vår nästa anhalt blev Toolbox Brewing Company, ett bryggeri som jag för första gången stötte på förra året då de var med på MBCC.Jag gillade Toolbox, miljön var trivsam med alla de faten där öl lagrades. De provade ölen höll god klass, särskilt då Toolbox Honeybird som hade fina hallontoner och en rejäl syrlighet.Toolbox är mest kända för sina suröl men deras IPA Toolbox Joosh var god den också, alltid trevligt med bryggerier som behärskar att göra olika typer av öl på ett bra sätt.På promenadavstånd från Toolbox låg Latitude 33 Brewing Company. Fågelvägen var det väldigt nära men nu fick vi gå runt lite då det inte gick att gena. De allra flesta av de bryggerier som vi besökte ligger ute i ingenstans, i anonyma industriområden dit inga allmänna färdmedel når. Några bra gångvägar finns inte alltid på bägge sidor om vägen så det kan vara lite olustigt att behöva korsa en större väg men vi överlevde även det. (den där med öldrickande och bilåkande efteråt skiljer sig verkligen markant mellan USA och Sverige)

Nå, tillbaka till Latitude 33. Det var ett bryggeri som jag inte hade hört talas om tidigare så ett besök kändes givet. Att besöka både bekanta och okända bryggerier är bland det roligaste som finns.Allt kändes nytt och fräscht, bryggeriet var fullt synligt från de olika borden som fanns i lokalen. Alltid lika härligt att sitta i ett aktivt bryggeri drickandes en öl eller rentav två.Sex olika öl provades, av dessa var fyra IPA, en DIPA och så en Imperial Stout. Stabila grejer men denna gången blev vinnaren deras Imperial Stout med namnet Latitude 33 Wilford's Revenge Maple & Coffee. Mjuk och balanserad med fina bourbontoner.Ett problem med dessa bryggeripubar är att de typ aldrig erbjuder något att äta förutom ibland lite enklare snacks. (vissa dagar kan det dock finnas food trucks)

Det var verkligen hög tid för magen att få annat än öl i sig så vi tog en Lyft tillbaka till civilisationen i San Marcos. Tidigare under dagen hade vi spanat in en pizzeria i köpcentret som vi besökte på förmiddagen.Tyvärr var inte pizzan den godaste men den mättade i alla fall. På pizzerian fanns det några öl, en Ballast Point Longfin Lager som jag inte druckit tidigare blev det till maten. Ölet kändes tunt och lite småtrist.Kände mig verkligen mätt och det samma gällde för grabbarna så några fler ställen blev det inte denna kväll, istället retirerade vi till hotellet där vi med nöd och näppe orkade dricka några rumsöl.Vad ska jag säga, det var ännu en dag som flöt på riktigt fint. Höjdpunkten var Lost Abbey/Port Brewing.

Inga kommentarer: