måndag 5 mars 2018

Söndag 18/2 i San Diego. Coronado, Mission Brewery, Half Door, Hodad's.

Jippiii, äntligen söndag och vilodag. (nå, allt är väl relativt) Väderprognosen inför resan stämde mycket väl, detta var den sista dagen med shortsväder innan det skulle slå om till kyligare vinterväder. (13-15 om dagarna och 8-10 på kvällarna)

Innan vi kunde lämna rummet var vi tvungna att kalla på hjälp då mina extremt starka underarmar hade vridit sönder duschkranen som inte gick att stänga av. Risken för översvämning fanns där så det var lika bra att få det fixat innan vi vågade lämna rummet. 45 minuter tog det för den stackars teknikern att fixa det hela. (morgonen efter upptäckte jag att han hade kopplat kranen fel, varmt var kallt och tvärtom)Nåväl, när det var avklarat tog vi ännu en Lyft, denna gången till Coronado Island. Föraren var en synnerligen gladlynt och pratglad ung man som egentligen var militär. (jag nämnde inget om hur dåligt US Army egentligen är, alla känner väl till hur illa det gick för dem i somras då de tränade i Skövde mot svenska stridsvagnar?)

Coronado Island ligger på andra sidan sundet från San Diego. Man märkte att området är välmående, allt såg så fint och fräscht ut.
Som genom ett under låg där ett bryggeri, tänk vilket söndagsflyt man kan ha trots att det inte blev några böner denna söndag heller. Coronado Brewing Company är rätt välkända även i Sverige.Jag har alltid tyckt att deras öl är stabila utan att direkt briljera, man vet vad man får helt enkelt. Lokalen var stor och den fylldes på i en stabil takt med lunchgäster. Vi körde några flights samt enkel tilltugg i form av lite kycklingvingar.Ölen var som förväntat, kring medel med några få som stack ut. Bland dessa märktes en Imperial Stout, Coronado Sevengill som ändå smakade lite mera än snittet.Kul att ha varit på stället men ingen direkt panik att besöka igen. Tillbaka till stan åkte vi båt, en tur som gick snabbt så någon sjösjuka hann ingen drabbas av.På fastlandet knallade vi rask takt mot Mission Brewery, hade bara druckit ett fåtal av deras öl tidigare så såg fram emot besöket. Bryggeriet var stort och luftigt med en lång bar till höger och själva bryggeriet till vänster.Drygt 20 öl på fat hade de att erbjuda. Vi passade på att köra flights även på detta ställe, tycker verkligen om att kunna prova igenom flera öl istället för att köpa ett stort glas av något som sedan visar sig vara mindre välsmakande.Ölen var godare än på Coronado utan att för den delen hålla allra högsta klass. (har ni läst det förut?)Gillade stället, särskilt då lokalen. Nu var det söndag så det pågick inget aktivt bryggande så det var tyst och skönt. Mission ligger strax söder om centrala San Diego, var det enda området där vi såg ett flertal uteliggare. Annars känns San Diego lugnt, på mina två besök har jag aldrig upplevt eller sett något hotfullt.

Då vi var klara vandrade vi vidare till nästa anhalt, Half Door Brewing som skulle visa sig bjuda på dagens godaste öl. De tre som dracks var alla goda, särskilt då Half Door #Hypemachine som stack ut lite extra.Välhumlad och krispig med en fin fruktighet. Satt som ett smäck i solen som man säger. Bryggeriet är beläget i ett charmigt äldre hus av trä som hade mycket karaktär. Mysigt ställe som jag gärna besöker igen. De tre ovanstående ställen som jag skrivit om i detta inläg besöktes ej förra året så det var kul att se dem.Stackars mage som aldrig fick vila, härnäst väntade nämligen en hamburgare på Hodads'. Deras restaurang i Ocean Beach har medverkat i tv-serien Diners, Drive-Ins and Dives. Det speciella med hamburgaren är att baconet kokas innan det steks.Kan meddela att det var väldigt gott, särskilt då baconet som hade en smått unik smak och känsla. Anmärkningen är att hamburgaren blev vattnig i botten av alla grönsaker, särskilt då av den blöta saltgurkan. Milkshaken var verkligen stor och lökringarna var i mitt tycke förtjusande goda.Ett populärt ställe som är värt att besöka, vi behövde bara köa i 15 minuter innan vi kom in så inget att orda om.Väldigt, väldigt gott var det och en behaglig matkoma kom som ett brev på posten. (i alla fall fall på den tiden då Posten var Posten och inte Postnord)

Lyft till hotellet för en kortare vila var verkligen inte dumt. När vi väl piggnat till knallade vi till North Park Beer Company, en fräsch och fin bryggeripub som ligger i närheten av Toronado.Vi var visst fortfarande rejält mätta då det tog lång tid att dricka upp ett varsitt glas. Nå, vi hade ju semester så ingen stress med någonting.Det var bara att kämpa på ty på andra sidan gatan låg Bottlecraft North Park. Ja det är verkligen makalöst med alla dessa ställen som ligger så nära varandra. Tänk om säg Götgatan i Stockholm skulle ha typ 7-8 bryggeripubar.

På Bottlecraft dracks två riktigt goda öl av bara farten, den värsta mättnadskänslan hade försvunnit. De Garde Hose och Fremont B-Bomb - Coffee Cinnamon.Innan vi var helt nöjda med dagen gick vi till stället som låg allra närmast hotellet, dock på andra sidan gatan. Twisted Taps känns verkligen som ett ställe med många stammisar. Inte så stort och med en vänlig service.Ett ställe som man lätt bara går förbi men ändå har de närmare 30 öl på fat. Återigen, tänk att ha en sådan kvarterskrog i Sverige. Vi ligger verkligen så hopplöst efter i Sverige att man kan bli tokigare av mindre.Några rumsöl fick avsluta ännu en väldigt trevlig dag som gick i ett behagligt söndagstempo.


Inga kommentarer: