lördag 3 mars 2018

Lördag 17/2 i San Diege. La Jolla, Pariah Brewing, The Barn, Fall Brewing.

På lördagen handlade vi lite frukost på närbelägna 7 Eleven innan dagens första Lyft bokades som skulle ta oss till La Jolla. La Jolla är ett småcharmigt ställe som ligger vid kusten, fast lika charmigt som många av öarna i Stockholms magnifika skärgård blir det då aldrig med tanke på biltrafiken, kommersen och strömmen av turister, där väldigt många var från Asien.Det bästa med La Jolla är La Jolla Cove där våra kamrater Kaliforniska sjölejon och sälar låg och hade det gott tillsammans med olika typer av sjöfåglar. Kan meddela att dessa sköna lirare inte bryr sig om tvål och schampo då det luktade allt annat än sommaräng. Tydligen ännu värre senare på året så vi kom trots allt lindrig undan.Fanns det någon öl att dricka i La Jolla? Jodå, vi hade siktet inställt på La Jolla Brewing Company men då vi kom dit efter en kvarts promenad var stället ersatt med Absolution By The Sea. (namnet var det enda som påminde som havet). Nå vi är inte kräsna utan tar det som bjuds.En god lunch intogs liksom några öl. Bryggeriet har sin ursprung i Los Angeles men de brygger även ute i La Jolla. De fem ölen som jag provade var ganska snälla, kul nog hade de många olika stilar, bland annat hefeweizen som jag gillar att dricka då och då.Det var långt ifrån fullsatt så servicen var väldigt uppmärksam och vänlig. Ibland blir det bara för mycket då man sitter på ett vanligt ställe i USA och de hela tiden ska komma fram och fråga om allt är ok? Har många gånger lust att säga att det blir mera i dricks om ni slutar störa hela tiden. Helt klart en annan restaurangkultur jämfört med Sverige.När vi var klara beställde vi transport tillbaka till hotellet. Jämfört med fredagen blev det ett stycke rumsöl innan vi gick vidare. Klockan var bara tidig eftermiddag så det fattades bara annat.

En runda i närområdet stod på programmet, vi började med stället som längst bort från hotellet, Fall Brewing. Knappt 20 minuter tog det att promenera dit i det behagliga vädret.Fullt ös var det trots att det fortfarande var eftermiddag, påtagligt ung publik. Ett varsitt glas köptes, vi hittade ståplats i Nybroviken tänkte jag skriva men längst in i lokalen ska det förstås stå.Noterbart är att det var en del hundar i lokalen vilket är väldigt vanligt i Kalifornien till skillnad mot hur det ser ut i Sverige. Jag älskar hundar så har inga problem men det.Väldigt nära Fall (typ en minut bort) ligger Poor House Brewing dit vi retirerade efter att ha druckit upp. Betydligt lugnare och det var skönt att åter höra vad man tänkte. Jänkarna är högljudda, inte blir de tystare då de dricker öl så det var lite väl mycket noise på Fall helt enkelt. Inte ens en legendarisk sångare som Georg Ots hade hörts i salongen. (han sjöng flytande på sex olika språk, själv kan jag inte ens sjunga på ett språk)Skönt var det att dricka en flight om fyra öl i lugn och ro. Flights finns på de allra flesta ställen som vi besökte under resan men personligen vill jag ha det lite lugnare då en sådan angrips.Ölen på Poor House är bra om än inte fantastiska, ja så som det brukar vara. De absolut fantastiska nya ölen stöter jag på allt mer sällan, blir väl så då man provat så många. (fler än 10.000 stycken)Gillar verkligen Poor House, var ett av mina favoritställen förra året, likadant även i år. Mest är det den sköna avslappnade stämningen som bidrar till det.

Vårt nästa stopp skulle bli Eppig Brewing men där var det så fullt med folk att vi istället gick 15 sekunder till grannen Pariah Brewing som inte fanns förra året. (förövrigt det enda nya stället som besöktes i SD denna lördag)Lokalen var inte jättestor men det var inga problem att hitta plats, vi slog oss ner vid det öppna fönstret. Pariah Clearly Juice IPA var den godaste av de som dracks. Fräsch med mycket humle, frukt men även en gnutta parfym.Tyvärr var surölet Pariah Avarice Dekkera en liten besvikelse. Doften lovade mer än vad det smakade.I den lilla fastigheten huserade ytterligare ett bryggeri, San Diego Brewing Company men det var stängt. Osäkert om de stängt för gott eller om det bara var tillfälligt. I alla fall rätt ballt med tre bryggeripubar vägg i vägg, när får vi se det i Svea Rike?

Ännu var inte barlasttankarna fulla utan det fanns plats för ytterligare öl. Ännu lite närmare hotellet låg The Barn Brewery där Tom och jag var de enda gästerna förra året. Nu var det ganska mycket folk men inga problem att hitta plats att sitta på.Det mest minnesvärda från besöket på The Barn var att jag drack mitt livs första öl från delstaten Montana. Ja, jag antar att alla har koll på sådana i högsta grad superviktiga ting? Ölet var Big Sky IPA som inte smakade så mycket, mer maltig är humlig.

Vilka delstater har jag inte druckit öl ifrån? Någon som vill veta? Du där i hörnet? Ok, kul dessa är det: Alabama, Arkansas, North Dakota, Rhode Island, South Dakota och West Virginia.

Vi försökte också ta över tavlan där incheckningar på Untappd syns men det uppdaterades så segt att det bara blev en halvmesyr.Innan vi gick till rummet åt vi pizza hos grannen till hotellet, Pizzeria Luigi. Förutom en väldigt god pizza hade de även en del öl på fat, bland annat Stone Pilot Series: Scorpion Bowl IPA som jag ej druckit tidigare.

Tänk om våra lokala alldagliga pizzerior kunde ha ett lika fint utbud av öl samt göra lika goda pizzor. Alla dessa utopier, fast onekligen skulle jag vara betydligt tjockare om så vore fallet. 


Skönt var det att hålla ut betydligt längre jämfört med fredagen. En sista rumsöl fick det bli i form av Prairie Pe-Kan som smakade choklad, pekan, lite vanilj och soja.


En riktigt kul lördag var det, allt rullade på utan några hinder på vägen.

Inga kommentarer: