fredag 17 februari 2017

Fredag i San Diego, Council Brewing, Societe Brewing, Toronado...

Fredag i San Diego, vad skulle det hittas på då? Gå på konstutställningar, ägna sig åt avancerad motion? Nä, varför krångla till det, en Uber till Council Brewing fick det bli som dagens första grej.Från hotellet tog det runt 15 minuter att ta sig dit. Precis som många av bryggerierna utanför stan låg bryggeriet i ett industriområde. Stället kändes fräscht och med en väldigt trevlig personal. Utbudet på fat var riktigt bra, närmare 30 olika egna öl hade de.Jag lyckades prova 20 av dessa och tyckte att de allra flesta höll stabil klass. Godast var deras syrliga Saison med namnet Council Béatitude Apricot Tart Saison. Väldigt uppfriskande öl med fina inslag av aprikos.Tyckte verkligen om Council men där kunde vi inte bli hängandes hela dagen. Ett ställe som låg väldigt nära, i alla fall om man tar rätt väg är Kilowatt Brewing, ett bryggeri som jag aldrig tidigare hört talas om.Väldigt lugnt var det där, lokalen upplevdes lite kal men med rätt intressanta ljuseffekter. Servicen var mycket bra och pratglad, snubben bakom baren jobbade även på Green Flash, bland annat den kvällen som vi var där. Stället hade nyligen anställt en till bryggare, han visade sig vara från Norge. Han hade planer på att brygga några öl med traditionella norska ingredienser som enbär. Vem vet, det kanske blir en hit i södra Kalifornien?Ölen kändes stabila men de tillhörde inte resans bästa. Ett säkert kort är alltid att titta lite extra på de välhumlade, då blir man sällan besviken.

Ett bryggeri som jag hört talas om blev nästa anhalt, Societe Brewing, även det på promenadavstånd. Det var ett mycket större ställe än de två tidigare, fler gäster också men det kanske inte var så konstigt då det började bli eftermiddag och dessutom fredag.Servicen var rakt på sak, inga krusiduller. Rätt skönt att ibland slippa den eviga frågan om hur man mår? Vad menas, fysiskt, psykiskt eller bara rent allmänt? Nåväl, jänkarna har sin stil och vi har vår.

Tyckte att ölen var lite upp och ner, men på det stora hela var det bra grejer som vanligt. Ja nivån på ölen i San Diego var verkligen stabil, väldigt få bottennapp under resan eller så är det kanske såpass enkelt att vi hoppade över ölstilar som normalt sätt inte tillhör favoriterna. Så kan det nog vara.Tillbaka till stan och lite påfyllning av mat innan kvällspasset. Johan och Richard gick direkt till Toronado men Tom och jag gick förbi San Diego Brewing North Park Tasting Room, ett nästan helt nytt ställe som ligger i samma byggnad som Eppig Brewing som vi besökte på torsdagen.Ett snabbt arbetsbesök blev det, två smakprover var och slutsatsen var att det var helt ok. (vad ska man skriva egentligen?)

Resten av kvällen tillbringades på Toronado. Några Pliny The Elder hamnade innanför västen liksom lite annat smått och gott. Till skillnad mot då vi var där på tisdagen så var det ganska så mycket folk denna fredagkväll men det fanns ändå några lediga bord då och då.Av någon anledning beställde jag en The Good Beer Company Lemon Saison, det glaset hängde med under hela sittningen. Verkligen inte bra men som tur är fanns Pliny som tröst.Grabbarna skulle åka hem på lördagen så vi avslutade våra gemensamma dagar med några rumsöl, bland annat med en vanlig AleSmith Speedway Stout som alltid går att dricka.Stort tack till Johan, Richard och Tom för några riktigt roliga och ölrika dagar. Kan man ha bättre resesällskap? Nä det har jag svårt att tro. Något liknande måste göras om i framtiden.

Inga kommentarer: