tisdag 16 augusti 2016

Några torsdagsöl i Malmö

Förra torsdagen åkte Eddan, Eirik och jag till Malmö. Tre nätter var inbokade på ett stort familjerum på Scandic City. Favorit i repris kan man säga då vi gjorde exakt samma sak även 2015.


När det administrativa var färdigt gick vi till närbelägna Bishops Arms Gustav Adolfs Torg. Apropå favorit i repris så blev det samma bord och samma platser som förra året. Ja ibland är det fint att gå på rutin. Några öl dracks förstås, dock inte likadana som förra året.

Jag började lite lätt med en Brygghuset Finn Session Ale. Lätt det var den och även lite halvtråkig. Gick att dricka men inget som läggs på minnet. Dupont/Lost Abbey Deux Amis var bättre men inte heller den lyckades ta över min själ. Är verkligen inne i en svacka vad gäller belgisk öl, det är det där med "tutti-frutti".Att Stone väller in över gränsen med många öl i dessa dagar märktes även på Bishops. En som nyligen dracks i Berlin provades igen, Stone Mocha IPA. Tyckte att den var godare nu, kan möjligtvis bero på att jag var bättre med i matchen. Stone Coffee Milk Stout tog ett tag att hälla upp, visade sig vara stabil. Lättdrucken och mjuk med behagliga toner av bland annat choklad och kaffe.

Brukar ligga efter de flesta andra med att dricka öl men nu var det äntligen dags att dricka livets första öl från Toppling Goliath, nämligen Rover Truck. Rätt lätt och det söta hållet med lättrostad malt, choklad och lite kokos. Misstänker att de har några öl som är något godare.Efter besöket på Bishops Arms Gustav Adolfs Torg vill jag fortfarande hävda att den är kedjans näst bästa bar, ja i alla fall av de som jag halkat in på. Rankar fortfarande den på Folkungagatan i Stockholm snäppet högre.När vi är ute på "familjeresor" är det aldrig fel med lite rast och vila på rummet. På familjerummen på Scandic City har de rätt stora kylskåp som är som gjorda för att kyla några ölflaskor i. Några buteljer blev det på rummet innan vi begav oss till vårt huvudmål för kvällen, Malmö Brygghus Taproom.

Det är inte så att jag hänger på Taproom varje månad men det känns ändå som att komma hem. Har aldrig haft ett dåligt besök på det som i mitt tycke är Sveriges överlägset bästa bryggeripub. Finns inte någon annan bryggeripub som är i närheten i vårt land. Vore så himla skoj om något liknande fanns i Stockholm.Som vanligt hade de ett gäng egna öl som bryggs i samma fastighet, nio stycken var det kvällen till ära. Fanns även många gästöl liksom en cider på fat. 42 kranar har de totalt, sannerligen inte pjåkigt.

Lite besvikna blev vi allt över att Canned Wheat inte fanns men det fanns som sagt andra egna öl att trösta sig med. Samtliga öl från Malmö Brygghus som provades var stabila men den godaste för kvällen var enligt mig Malmö Tart Citra. En avslappnad och läskande suröl som bjöd på citrus, lite bröd, gräs och lätt funk.

Vi blev sittandes några timmar, inte bara öl dracks utan mat intogs också. Denna gången blev det pulled pork med coleslaw och nachos. Gott men inte lika välsmakande som ställets hamburgare.Innan nattvilan delades det på ytterligare några öl på rummet. Två av dessa var från lokala South Plains Brewing Company. Tyvärr är det bara att konstatera att de fortfarande är svajiga. Kvällens bästa rumsöl blev en dansk, Det Lille Bryggeri  Black Chili Lakrids.
Inga kommentarer: