lördag 20 augusti 2016

Brekeriet Bar with Friends 2016

För en vecka sedan var det återigen dags för Brekeriet Bar with Friends. Precis som förra året hölls det hela på Malmö Brewings Hamnmästaren, ett ställe dit även vi med dåligt lokalsinne enkelt hittar.

Förutom Brekeriet var följande bryggerier/importörer representerade: Alefarm Brewing, Beerbliotek, BrewDog, Brewski, Charlis Brygghus, Constant Companion, Dry & Bitter Brewing, Hyllie Bryggeri, Malmö Brewing, Remmarlöv Gårdsbryggeri och sist men inte minst Stockholm Brewing.Vid entrén till Hamnmästaren köptes polletter, fem stycken för 100 sek. Ett glas fick man också. En pollett var det samma som ett smakprov.

Brekeriet Bar with Friends är en rätt liten men väldigt trevlig föreställning med många bekanta ansikten.Vi var där strax efter öppning klockan 13:00, då var det tämligen lugnt. Det hela hålls utomhus, i lördags regnade det lite då och då men de allra flesta fick plats under tak så det var ingen fara. Dessutom är huden vattentät så varför frukta lite regn?Ett av ölen som jag tyckte lite extra mycket om var Brekeriet Sur Kaskad. Ännu en i raden av stabila öl från bröderna Ek. Riktigt uppfriskande och med en trevlig syrlighet.Hyllie Bryggeri är ett bryggeri som jag tyvärr aldrig sett i Stockholm, väl på plats i Skåne måste deras öl provas. (de var även med på CBC i år) Av lördagens alla öl var nog Hyllie #doublenitrostout No2 Rum/Vanilla den godaste av de som jag provade. Riktigt mumsig med en fin fyllighet och en len munkänsla. Grabbarna bakom Hyllie Bryggeri vet verkligen vad de håller på med. Har aldrig blivit besviken på någon av deras öl.

Glädjande nog var det bra nivå på alla ölen, det var nog bara Beerbliotek/Beavertown/Brekeriet Lovechild som jag inte riktigt blev kompis med. Tyckte att den hade en bismak av "medicin" som inte riktigt tilltalade mig.

När vi kände oss nöjda traskade vi iväg och tog en klassisk paus på hotellrummet. Ett par intressanta objekt evaluerades under vilan. Hoppin Frog Killa Vanilla Extraordinary IPA som både doftade och smakade mycket vanilj. Klart drickbar men i längden blev det lite tjatigt med all vanilj.Desto bättre var en flaska som jag köpte på Vinmonopolet i Haugesund i juli, Nøgne Ø Dragonwort Stout 2nd Edition. Tjock och fyllig med framförallt mörk choklad, aska och rostad malt. Eftersmaken var lång. 

När gonggongen ljöd var det dags att skutta iväg igen. Taproom blev nästa anhalt. Där var det riktigt lugnt då de flesta andra fortfarande höll hus på Hamnmästaren och Brekeriet Bar. Malmö Half Tempo är en av de bättre folkölen som jag druckit. Lättdrucken är tämligen smakrik. En bra öl att ha tillhands då man inte är ute efter yrsel. Bear Republic Big Bear Black Stout var förstås betydligt mer potent men ändå relativt snäll för att vara en Imperial Stout. En hel del chokladsås i den rackaren. På Taproom kan man bli sittandes hela kvällen men vi kände att vi ville besöka ett ställe till innan det var dags att bomma igen för. Grabbarna hade inte varit på BrewDog i Malmö så det fick det bli. 

Tidigare hade jag bara besökt BrewDog Malmö vid ett tillfälle, i maj. Det var mycket folk en lördagkväll men vi lyckades hitta ett ledigt bord utomhus. Utbudet på fat var stabilt men det som jag blev mest förtjust i var korven som var mättande och god. Har förstått att en del tycker att priserna på BrewDog är höga men för mig som bor i Stockholmsområdet var det inget speciellt med dem, billigare än hemma kändes det som. 

Några ytterligare rumsöl blev det innan det var dags att säga godnatt. Ett av rumsölen var förresten Mikkeller Spontancarrot som faktiskt doftade lite morötter, i smaken var det inte lika tydligt. Morotsöl, ja det tycks aldrig ta slut.Långhelgen i Malmö/Köpenhamn var riktigt bra. Vi var civiliserade och drack öl i rimliga mängder. Fast lite saknade jag förra årets Benny Hill på rummet. Antar att det krävs lite mera berusning för att köra det spektaklet. Kanske nästa gång? För visst tusan blir det Brekeriet Bar även nästa sommar.

Inga kommentarer: