söndag 20 mars 2016

Öläventyr i USA, dag 4, San Francisco.

Söndag passar bra som en lugnare dag, ja man måste ha respekt för vår historia. Vi tog en sävlig morgon innan vi återigen ägnade oss åt ett lättare pass i bergsklättring för att ta oss till den trevliga öl/bourbonbutiken Healthy Spirits som ligger rätt nära Toronado.Sedan förra årets besök var butiken lite omgjord, nu stod de allra flesta flaskorna i kylar. Utbudet var riktigt bra trots det avstod jag från att köpa något. (skyller det på att jag inte orkade bära något). Grabbarna köpte i alla fall några buteljer när de var klara med det knallade vi över till  smått legendariska Toronado.På Toronado var det riktigt söndagsslött med få gäster och hundar, allra tröttast tycktes liraren bakom baren vara. Honom hade jag aldrig sett förut, han såg ut som en äldre rockare. (visade sig vara Paul som jobbat längst av alla på Toronado)Ett av ölen på tavlan var felstavat, 101 Herione IPA istället för det korrekta Heroine IPA. Detta påtalades av Eirik och då fick han ett långt svar tillbaka om "att ser jag ut som en skolfröken?". Dessutom något om att här kommer folk och beställer på utrikiska, varför kan de inte prata engelska? Då måste det nämnas att Eirik bott på Irland och pratar utmärkt engelska dock inte amerikansk sådan utan den mera vackra brittiska.Några härliga timmar var det på Toronado, bartendern var som sagt en skön profil med glimten i ögat. Vissa kan säkert bli lite skrämda av attityden hos vissa av de anställda men det är bara att veta vad man vill ha få från tavlan samt vara redo med kontanterna, det är cash only som gäller på stället. Har man inga sådana finns det en ATM-apparat inne i lokalen så det är bara att ta ut dollar för glatta livet. Klarar man detta så är ett besök på Toronado inget problem. En dollar i dricks per öl räcker fint, men det är verkligen viktigt att ge dricks, glöm inte det!

Det klart godaste av de rätt få nya öl som dracks på Toronado var Lost Abbey The Angels Share - Bourbon Barrel som fanns på fat. Len och elegant, riktigt härlig mysöl som man kan sitta länge med.

Toronado är lite ruffigt men ändå så väldigt bra. Det säger en del att inom några dagar drack vi där världens högst rankade (enligt Ratebeer) Sour Ale liksom världens tredje högst rankade Barley Wine, bägge från eminenta Lost Abbey.

På vägen tillbaka till hotellet gick vi förbi The Market som säljer främst ekologisk mat men även en del öl och annat. Att en sådan fin matbutik ligger på minst sagt speciella Market Street är så typiskt för staden San Francisco. Här kunde jag inte hålla mig ifrån att köpa en liten, söt flaska Prairie Barrel Aged Bomb! 12.99 USD kostade en sådan.Vi höll oss till vår plan att ta en lugn söndag. På rummet delades det i vanlig ordning på några flaskor, en av dessa var Bear Republic Café Racer 15 som i fredags släpptes på Systembolaget. (det hade jag helt missat, jag har inte så bra koll längre på de olika släppen på Systembolaget) Hur som helst var det en goding till öl, färsk och med ananas, lite småkakor och mango. Midnight Sun Sockeye Red IPA kändes något söt men i det stora helt ok.


Snacks på rummet är ett givet inslag då jag är på resande fot. Köpte några röda ostbågar som såg lockande ut. Normalt sett har jag inga problem med stark mat/snacks men dessa rödingar var verkligen heta, kunde bara äta en i taget mot normala förfarandet då en påse slaktas på ett par minuter.Ett sista besök på City Beer mäktade vi med denna vår sista kväll i San Francisco. Inget nytt spännande fanns på fat så vi delade istället på en flaska The Bruery/Bottle Logic Tumescence. Ölet var bra men kanske lite tunt. Persika, "jordgubbar" och en lätt funkighet var var jag antecknade om den rackaren.Det var vad vi hann med i San Francisco, undrar vad städerskan tänkte då hon klev in på vårt rum på måndagen? Två dagars sopor, fast betydligt värre hade det förstås kunnat vara.


Inga kommentarer: