onsdag 2 mars 2016

Dags för USA igen

En något konstig känsla är det att återigen åka till USA, är bara drygt två veckor sedan det senaste besöket. Då var det en weekendresa denna gång blir det semester som börjar imorgon.Eddan, Eirik och jag åker liksom en kollega och hans pappa som ansluter en dag senare. Vårt första stopp blir San Francisco där gamla favoriter som Cellarmaker, City Beer och Toronado med flera kommer att besökas. Några nya ställen kommer också att hinnas med. I år blev det inget SF Beer Week för min del men det gör inte så mycket då det blir intressant att besöka SF under en vanlig helg. För övrigt blir det fjärde året i rad som jag besöker San Francisco, ja det vore synd att klaga.

När vi är klara med SF blir det en natt i Santa Rosa. Denna gången lär det inte ta sex timmar för att komma in. (för två år sedan fick vi köa i sex timmar innan vi fick kliva in, ja Pliny The Younger ställde verkligen till det)

Efter Santa Rosa flygs det till en stad som jag länge velat besöka, Portland i Oregon. Vet inte hur mycket gott jag hört om det ölmeckat, enligt en del handlar det om världens bästa ölstad. Blir väldigt, väldigt intressant att besöka. Hair of The Dog sägs vara ett helt ok ställe att glida in på liksom en massa andra, hur ska vi hinna?

Innan vi reser hem pustar vi ut ett par dagar i Los Angeles, närmare bestämt i Santa Monica. Om vädret tillåter kanske fötterna vågar doppas i havet, återstår att se.

Har inga som helst ölmässiga mål med resan förutom att förstås prova en hel del nytt och bara njuta av livet. Fast lite kul vore det att dricka 50 nya IPA. Utmaningar är alltid skoj, ja om det nu ens är en utmaning med 50 nya IPA på knappt två veckor i USA.

En annan spännande sak är vem av oss som går upp mest i vikt? För inte kan man väl äta annat än pizza, hamburgare och en massa ost då man är i USA?


4 kommentarer:

fajanen sa...

Ja, för ölen går man ju inte upp i vikt av

Gyllenbock sa...

Har svårt att tänka mig att ölet är en bov i dramat. :)

Peter sa...

Älskar att läsa dina rese- och ölskildringar. Man blir duktigt sugen på att resa iväg och prova öl. Skål och keep it up! :)

Gyllenbock sa...

Peter, tack ska du ha! Ja det är kul att resa, dricka öl och skriva av sig lite då och då. :)