torsdag 18 oktober 2012

Skebo Tjugan på Akkurat

Sådärja, efter en viloperiod på 10 dagar var det återigen dags att dricka en öl, var gör man det bättre än på Akkurat, detta fantastiska ölmecka? Inte blev det sämre av att det skedde på en ledig torsdag, runt 13-tiden då den värsta lunchrusningen var över. Inte illa att ha hela Akkurat för sig själv, ja nästan.Som bekant gör Skebo Bruksbryggeri unika cask ale som bara saluförs på Akkurat och Oliver Twist (OT), deras senaste skapelse Skebo Tjugan dracks idag. Som namnet antyder är Tjugan specialöl nummer 20 till Akkurat/OT.

Jag blir bara mer och mer förtjust i de olika ölen som Skebo tar fram, Tjugan inget undantag. En väldigt drickbar öl, en öl som man utan problem kan dricka många av utan att tröttna. Berusad behöver man inte heller bli då alkoholhalten ligger på 4.4%.Kanske är den vilan från allt öldrickande som gör att jag blev så förtjust i ölet, men den var verkligen härlig. Torr och mild med kryddor och bröd i aromen. Smaken var maltig med knäckebröd, hö och lite kryddor. Fin balanserad bitterhet. Finemang helt enkelt.

Betyget blir bra, 4/5.

Apropå Akkurat, för den som missat det skrev Johan/Portersteken en fin liten hyllningstext häromdagen. Jag håller med till 100%.


Inga kommentarer: