tisdag 15 februari 2011

Öl i Lissabon, del 1

Då flygbiljetten till Lissabon bokades hade jag inga förväntningar vad gäller öl i nämnda stad, men det skulle i alla fall bli skönt som alltid att bara komma iväg till utlandet. Som stad betraktat var Lissabon helt ok, även om jag känner att jag inte behöver åka tillbaka dit på direkten. Fast nu blev resan som den blev med tanke på att vi blev ett dygn försenade tack vare den underbara snön som vi alla älskar och dyrkar dagligen.

Hittade inte mycket information om öl i Lissabon men jag noterade dock att varuhuset El Corte Ingles skulle ha en hyfsat ölavdelning. Givetvis blev det ett besök, ja ett par sådana t o m. Varuhuset låg i närheten av vårt hotell.

Utbudet av öl var kanske det bästa i Lissabon, fast det kanske inte säger så mycket?
Orkade inte räkna alla sorter de hade men skulle gissa att det handlade om ungefär 50 olika öl, både inhemska och utländska. Noterade några prisexempel:

Chimay Blue 2.80 EUR
Eridnger Pikantus 2.95
Erdinger Schneeweisse Winterbier 2.70
La Trappe Quadrupel 6.75
Timmermans Framboise 2.30
Flying Dog Gonzo Imperial Porter 3.70

De inhemska portugisiska ölen var väldigt billiga, Cerveja Super Bock Stout kostade 0.75 EUR för 33 cl.

På lördagen dracks till en början en helt intetsägande Sagres Bohemia till kvällsmaten, senare på hotellrummet blev det några öl, nämligen dessa:Sagres, ja vad ska man säga? En klassisk synnerligen trist Pale Lager som belönades med 1.3/5 i betyg. Tur att det var en liten flaska ty det räckte.Timmermans Framboise Lambic var som en gudagåva i jämförelse. Förstås väldigt söt men med en rätt stabil doft och smak av hallon. Extremt lättdrucken och läskande. 3.3/5

Resan bästa portugisiska öl dracks som sista öl på lördagen, Cerveja Super Bock Stout.Någon stout var det nog inte, enligt Ratebeer är det en Dunkel. Hygglig öl trots allt, lätta rostade toner och lite, lite kaffe. Även en viss nötighet. Tunn munkänsla och rätt kort eftersmak men ändå det bästa portugisiska ölet jag druckit, för jag redan nu avslöja att de inte dracks några godare på söndagen. Betyg? Hela 2.9/5!

En del två blir det om söndagen senare i veckan. Hej så länge!

Inga kommentarer: