måndag 28 februari 2011

Nøgne Ø Sweet Horizon, rating nummer 1000

I torsdags drack jag en Nøgne Ø Sweet Horizon, vilket visade sig bli öl nummer 1000 som jag betygsatt på Ratebeer. Självklart visste jag att det var tal om nummer 1000 så jag passade på att dricka något intressant som legat i förrådet ett tag. (flaskan köptes i Köpenhamn i maj 2010)Vätskan var mörk men inte helt svart, inget skum. Doften var vinös med lakrits, relativt milda rostade toner samt en gnutta alkohol. Ölet var relativt starkt med sina 14%.

Det första som slog mig då ölet smakades var den rejäla sötman även om det inte var en överraskning med tanke på dels ölets namn samt information på flaskan, det var verkligen dessert i flytande form. Första som jag kände i smaken var kaffe, även choklad, rostad malt. Vinös känsla även i smaken. Halten kolsyra var låg, vätskan oljig med en förvånansvärt lätt munkänsla.

Det tog tid att dricka upp ölet, jag han se på Rapport samt Antikrundan innan den sista slurken slank ner. En flaska (25cl) var nästan för mycket på egen hand men nu är det avklarat. Smågalen öl men god och spännande. Prova om ni får chansen.

3.8/5

Rating nummer 1000 var det ja, jakten mot 10000 går vidare. Ja jädrans, det kommer att ta tid med min takt. Men varför stressa?

5 kommentarer:

fajanen sa...

Grattis till nummer 1000. Sweet Horizon ska jag definitivt försöka prova vid tillfälle.

Eirik sa...

Gratulerer - det var en god öl som fick äran tyckte jag.

Kommer nog att ta en ett par till...

Gyllenbock sa...

Tack grabbar! Kan mycket väl tänka mig att dricka Sweet Horizon igen, kul öl.

Fredrik sa...

Grattis till #1000 ratingen/tickingen... :)

Gyllenbock sa...

Tack Fredrik! Jag har några kvar till din nivå. :)