tisdag 7 december 2010

Nynäshamns Valsviken Vinterporter

Igår firade Republiken Finland sin 93:e självständighetsdag, då jag har finska anor "firade" jag också genom att dricka en öl. Tyvärr har jag inga finska öl i förrådet, förutom en Malmgård Häijy Markku, men den vill jag inte dricka ensam utan dela med mig av. Fick nöja mig med Nynäshamns Valsviken Vinterporter, fast lika glad var jag för det. Öl från Nynäshamns Ångbryggeri som jag tidigare ej druckit är alltid intressanta.Jag gillar dessa småflaskor som Nynäshamns kör med sedan ett tag tillbaka, perfekt om man på egen hand ämnar att dricka en öl.

Färgen var i princip kolsvart, skummet minimalt. Doften var söt med sirapslimpa, choklad och lakrits. Även behagliga rostade toner.

Smaken innehöll detsamma liksom soja, jag upplevde smaken som nästan lite åt det vinösa hållet. En viss stänk av alkohol, eller rättare sagt en värmande effekt. Eftersmaken var något "salt". Mycket god öl enligt mig, en av de bättre från Nynäshamns Ångbryggeri. Jag stressar inte så det tog ungefär 30 minuter att dricka upp ölet, smaken höll ihop fint under hela den tiden.

4.1/5

2 kommentarer:

Christer sa...

Ja, det var en trevlig överraskning. Riktigt god.

Eddan sa...

Så den var så pass god?
Då blir det till att prova den ikväll :-D
Nelinkertainen eläköön-huuto, hip hurraa!