onsdag 20 oktober 2010

Yeti, ack vad gott!



Great Divide Yeti Imperial Stout är så otroligt god, vilken lycka att den kommer att finnas på Systembolaget i nästan ett år till. En härlig blandning av en tung Imperial Stout med en massa humle. Blir som en hel symfoniorkester i munnen.

Som bekant anländer Great Divide Oak Aged Yeti Imperial Stout 1/11 samt Great Divide Chocolate Oak Aged Yeti 1/12. Undrar om vi i framtiden får stifta närmare bekantskap med de övriga fyra varianterna av Yeti? Barrel Aged Yeti, Bretty Yeti, Espresso Oak Aged Yeti och Vanilla Bean Yeti. Någon som provat någon av dem?

4 kommentarer:

Johan sa...

BA Yeti är väl rätt exklusiv? Var det inte nå planscher på SBWF om en utaktionering av några sånna på OT (eller något i den stilen)? Lär bli svårt att få över tillräckliga kvantiteter av den till Sverige för ett släpp på bolaget.

Weine sa...

Barrel Aged kan vi nog bara drömma om att få se på bolaget. Samma gäller naturligtvis även för de ännu svåråtkomliga Bretty och Vanilla Bean. Dock kan vi väl hålla tummarna för att Espresso Oak Aged dyker upp i Sverige. Den har ju redan nosat på svenska marknaden då den fanns tillgänglig på SBWF 2008 hos OT. Drack den där då och i somras på fat på Mikkellers bar i Kph, såååå mjuk och underbar!

Jag håller förövrigt flertalet av Yeti-serien som några av världens bästa öl. Yeti var faktiskt den IS som verkligen fick mig att älska stilen och det har varit en lång trogen förälskelse sedan dess trots att den ständigt har fått provats emot några av de bästa IS i världens.

Jag har druckit: Oak Aged, vanliga Yeti, Chocolate Oak Aged och Espresso Oak Aged.

Bäst av de jag provat är Oak Aged och Espresso Oak Aged följt av Yeti och sist Chocolate men som sagt är samtliga väldigt goda.

hirigalzkar sa...

Har druckit Espresso och Chocolate versionerna av Yetin, men tycker inte att de har varit i klass med vare sig den oakade eller den vanliga. Ser ändå fram emot dessa specialreleaser!

Håller med om att det är underbart med Yetin i ordinarie sortimentet.

Martin sa...

Fra fad:

http://allbeer.wordpress.com/2008/09/17/great-divide-brewing-company-oak-aged-yeti-imperial-stout/

De bedste,
Martin, Allbeer