torsdag 28 oktober 2010

Alvinne Kerasus

Tredje ölet från Picobrouwerij Alvinne som jag nu druckit. Flaskan var från 2009 även om man kunde tro att den var betydligt äldre med tanke på den "skabbiga" etiketten.



Färgen var trevligt mörkröd, skummet mycket litet. Doftade surt, körsbär, även lite hallon samt jordkällare, fuktig på något sätt.

Smaken bjöd förstås också på körsbär, väldigt mycket kolsyra. Syrlig men inte galet syrlig. Trä, jord och halvsöt. Mycket jäst i flaskan. Drickbar men inte sådär vidare spännande, lite för vattnig munkänsla. Eftersmaken var tämligen lång och torr.

3/5

Som sagt, nu har jag druckit tre öl från Alvinne. Ingen av dem har varit något utöver det vanliga, stabila men inte så mycket mer. Ok, tre öl är förstås inte mycket för en djupare analys men något säger det i alla fall. Någon som kan tipsa om en riktig "killer" från Alvinne som får tillvaron att stanna för ett ögonblick? Har de några sådana öl månne?

4 kommentarer:

Manker sa...

Tyvärr, Alvinne är rätt medel. De är inte dåliga men av de kanske 10-12 öl jag druckit från dem så är alla runt medelpoäng oavsett skala. Jag tycker mycket beror på Glenns användande av Morpheusjästen som tar över väldigt mycket. I vissa av hans IPA's (t.ex. Single Hop-serien som du bör prova, den är rätt bra)så får jästen på tok för mycket utrymme och använder man då amerikanska humlesorter så tycker jag personligen att det kan skära sig.

Jag har en flaska Nightowl hemma, en öl han bryggt tillsammans med en (amerikansk tror jag) hemmabryggare. Det är en belgisk barley wine och han mailade mig en liten förklaring bakom den så den verkar spännande och är helt ny för i år och kommer enligt honom inte att göras igen. Så den kan vara värd att prova, hur hans jäst ska kunna blanda sig i en barley wine för mycket blir intressant att se annars :)

Johan sa...

Jag tyckte att både Chelmsford Oak Smoked Porter och Pipedream, ett samarbetsöl med Alvinne, Struise och amerikanska Pipeworks, var klart över medel. Även de tre olika "vise män"-ölen, Caspar, Melchior och Balthazar, var lite spännande. Fast inte riktigt några öl som får tiden att stanna.

Anonym sa...

RB star 4 a day - hmmm /congrat - Nisse666

Gyllenbock sa...

Manker och Johan, tack för tipsen och informationen.

Nisse666, ja jag såg det. Tack, borde nästan firas med tårta.