fredag 12 mars 2010

Ayinger Jahrhundert

Givetvis köptes det några tyska öl i Köln, Ayinger Jahrhundert var en av dem. Ayinger Jahrhundert är en Helles, klassisk tysk lageröl som jag inte dricker särskilt ofta.Färgen var mycket ljus och skummet stort, vitt och fluffigt. Maltig doft med inslag av bröd och "blommor". Inte någon alltför intensiv doft.

Smaken var också mild och ganska söt med bröd, kakor, malt, hö och en del frukt. Även en del humle som balanserade det hela. Kroppen var lätt och vätskan torr. Lätt bitterhet i eftersmaken. En ok öl utan att vara direkt briljant. Väldigt lättdrucken, ja en öl man med största sannolikhet kan dricka mycket av.

3/5

Nästa helg ska jag prova en annan öl från Brauerei Aying, nämligen Celebrator. Det ser jag fram emot.

4 kommentarer:

Victor sa...

Själv tycker jag att Jahrhundert är smått fantastisk! Det är alltför sällan man träffar på en sådan komplex maltprofil. Bra bryggeri helt enkelt! Skall bli kul att se vad du tycker om Celebrator!

hirigalzkar sa...

Håller med Victor när det gäller Ayingers storhet. Jahrhundert har jag som sagt inte druckit, men jag ska försöka få med mig några av bryggeriets öl hem från Berlin.

Gyllenbock sa...

Jag har bara provat två öl från Ayinger, kan ännu inte riktigt uttala mig om deras storhet. Jahrhundert var inte alls dum, väldigt drickbar men inte så komplicerad förstås enligt mitt synsätt.

Blir som sagt spännande att testa Celebrator, vidare har jag en flaska Weisse hemma, den sistnämnda får vackert vänta till våren.

Anonym sa...

En annan har fortfarande karamellsmak i minnet! Det var det där med sinnet. :-)

/ Apan - som går på lian i en annan stad.