söndag 31 januari 2010

Några druckna öl.

Amager Black Nitro var en ganska intressant öl. En mörk IPA dricker jag verkligen inte ofta.



Som synes väldigt mörk, nästan svart. Skummet var stort och brunaktigt.

Humlig doft med en hel del rostad malt, choklad, grape, blommor och så en del ananas. Smaken var inledningsvis väldigt bitter tyckte jag, men där fanns förstås en hel del spännande smaker som grape, karamell, rostad malt, en del kaffe. Inte så fruktig, man kan ju tro att en IPA skall vara fruktig men denna var en blandning av lite av varje. Kroppen var runt medium och avslutningen rejält bitter. God men inte fantastisk.

3,7/5

Struise Kloeke Blonde är en annan öl som nyligen druckits.



Vad ska jag säga om den? Grumlig, gulbrun var vätskan. Skummet var mycket stort och vitt. Det var en hel del vätska som behagade att spruta ut då flaskan öppnades, rejält med kolsyra alltså.

Doften var mild med inslag av tvål, papp, kryddor, frukt och jäst. Smaken var inte direkt spektakulär utan mild även den. Jäst, malt, vete och citrus. Kroppen var lätt. Eftersmaken var torr med en viss beska, lite tunn öl på något sätt. Passar nog bättre på sommaren då man ibland vill ha något lättsamt att läska sig med.

3/5

Slutligen Ayinger Winter-Bock.



Den tyckte jag om! Finfint utseende med den mörkbruna färgen och det ganska stora skummet.

En hel del kul i doften som tex karamell, malt, farinsocker, mörk bröd och något som påminde om kaffesump.

Smaken var finemang, trevligt maltig. Russin, torkad frukt var annat som hittade. Vätskan kändes aningen klibbig i munnen, ölet var rätt fylligt. Schysst bira, smakrik och väldigt lättdrucken. Eftersmaken upplevde jag som tämligen torr med tydliga inslag av nötter och med en behaglig bitterhet.

Vore skoj att prova några andra öl från Brauerei Aying.

4/5

Inga kommentarer: