måndag 27 januari 2020

Florida Beer Weeks på Man in the Moon.

Förra måndagen besöktes Man in the Moon tillsammans med Eddan och Tom. Anledningen till vårt besök var givetvis Florida Beer Weeks som pågår 3-31/1. För femte året i rad i januari kör Månen en USA-månad med öl från en specifik delstat. Tidigare delstater har varit Kalifornien, Hawaii, Ohio och New York.Vi var på plats ganska tidigt, lite efter 15:00. Det var bara att börja botanisera bland de olika fatölen. För min del var alla påkopplade öl nya, de flesta av bryggerierna hade jag knappt hört talas om så det var förstås skoj att tillbringa några timmar av måndagen på Månen.Lite av varje provades, eller närmare bestämt betade vi av 21 öl. (var lugna, vi körde 0,2-glas rakt igenom) Tycker att ölen var lite upp och ner, några riktigt goda och andra som inte var sådär vidare skoj.Till topparna hörde Tripping Animals To Sudan the Last, en fräsch och mumsig Dipa. Aardwolf The Sun hörde också till de bättre, en söt Imperial Stout som ändå kändes balanserad. Från samma bryggeri fanns Aardwolf Ace of Coins, även det en god Imperial Stout.Veza Sur Golden Belgian Gator Ale var jag inte imponerad av. En Saison som kändes tunn och lite spretig på något sätt. Proof Mango Wit kändes tunn den med.

Kul är det med januari på Månen, fast just Florida känns inte riktigt som den bästa delstaten hittills fast å andra sidan så är konkurrensen hård. Vilken delstat det blir i januari 2021 återstår förstås att se men jag kommer garanterat på besök.

Vi rundade av kvällen på Waza Restaurang & Bryggeri. De hade sju egna öl påkopplade, vi passade på att prova några av dessa. Godast denna gången var i mitt tycke Waza Pixie Bob. Trevlig öl med mango, guava och lite toner av gräs.Bryggeripubar har vi verkligen inte många av i Stockholm så det är skoj att Waza finns. En lugn och trivsam måndagsrunda var det.


Inga kommentarer: