torsdag 14 februari 2019

Söndag 3/2 i LA, Firestone Walker Propagator

Då var det äntligen dags för ännu en resa till USA. (nä jag röstar ej på Miljöpartiet och lär aldrig göra det heller). Det kom massor av snö natten innan avresan liksom på morgonen på avresedagen men farsan lyckades köra mig till Arlanda utan några större problem. (tack för skjutsen kära gubbe)

Att det var rörigt på Arlanda märktes direkt för en rutinerad resenär, flera avgångar var inställda då det var problem med snöröjningen. Som tur är kom SK939 till LAX iväg, om än drygt två timmar försenad.



Överfarten över pölen gick som vanligt lekande lätt, att flyga är verkligen härligt. Få som åker med SAS i den främre kabinen tycks fatta att det finns Mikkeller på flaska. Det var inte första gången som jag fick hela flaskan för mig själv, tack för det. Det finns sämre saker i livet att göra än att dricka god körsbärsöl uppe i luften.



Immigrationen på LAX var den värsta jag varit med om, tog mer än två timmar innan jag äntligen kom fram till passkontrollen. Väl där gick det hela på en minut, en trevlig officer välkomnade mig tillbaka till USA. Fick bara en fråga, "vad ska du göra i USA?". "Dricka öl" blev mitt svar, gott så.

Från LAX och terminalen Tom Bradley där de utländska flygbolagen huserar går det utmärkt att ta Lyft mot sin destination i LA. Det är bara att gå upp till avgångssidan och ställa sig vid uppsamlingsplats D och beställa sin transport.

Var alltså framme på mitt hotell i Marina del Ray ett antal timmar senare än beräknat. Efter att ha pustat ut lite knallade jag iväg mot Yard House i förhoppningen om att få i mig en bit kvällsmat och några bägare till det. Väl inne på nämnda ställe så var det smått kaotiskt, det var visst final i en sport som jag är helt ointresserad av. (Super Bowl) Det var lång kö för att få ett bord eller plats i baren så jag hoppade över stället.

Inför resan hade jag läst att Firestone Propagator skulle vara stängt men jag gick ändå förbi stället då det låg i närheten av Yard House. Det visade sig att jag missförstått, det var deras ölbutik som var stängd men själva baren/restaurangen var öppen.



Mycket folk även här men jag fick ett bord utan problem. Noterbart är att när väl den obegripliga matchen var över var det en stor majoritet som tackade för sig och det blev riktigt lugnt i salongen. Firestone gör ju riktigt bra öl så det var ett sant nöje att prova några av deras alster.



Man kan inte säga att det tillhör till vanligheten att jag på samma sittning dricker nio nya öl från Firestone. Det var bara Firestone Walker Rosalie som jag inte riktigt tyckte om, en tunn fruktöl som det inte var värt att skriva hem om.



Godaste ölet som jag drack var Firestone Walker 22 (XXII Twenty-Two Anniversary Ale). Fint värmande öl med bourbon, torkad frukt och karamell.



Gillade verkligen stället, det mesta som dracks var som sagt gott och maten var fin den med. Fräscht var det, kanske lite dyrare för att vara ett pang i USA vilket även märktes på gästerna som såg ut som rätt typisk medelklass.



Nöjd med de första timmarna i USA lunkade jag tillbaka till hotellet som låg en kvart bort.


Inga kommentarer: