onsdag 27 februari 2019

Fredag 8/2 i Phoenix. McFate Brewing, OHSO, Helio, Helton, The Wandering Tortoise.

Fredagen i Arizona hade ett likadant upplägg som dagen innan men det var förstås nya ställen som skulle besökas. Vi började med att åka till Scottsdale och bryggeriet McFate Brewing Company.



Solen den sken även denna dagen så vi valde att sätta oss utomhus. De vi pratade med under vistelsen i Phoenix nämnde att det var lite svalare än normalt men för oss nordbor var det behagligt, närmare 20 grader på dagarna.

McFate var ett relativt stort ställe, det kändes nytt och fräscht. Ölmässigt var det helt ok, tycker att McFate Smoked Porter - Barrel Aged var det godaste som provades.



På dagens andra ställe, O.H.S.O Eatery & NanoBrewery vankades det lunch. Ensamma lunchgäster var vi inte då det var mer eller mindre fullsatt på uteplatsen.



Det var en rätt stor spridning mellan ölen, O.H.S.O Donut Beer - Jimmy Carter's 2nd Term tyckte jag inte alls om, en konstig öl med smak och doft av jordnötter. Däremot var deras IPA O.H.S.O Boom! Dynamite god och fruktig.



Maten var stabil, återigen kom barnasinnet fram och jag beställde en Mac n Cheese. Tyckte att O.H.S.O var ett bättre ställe än McFate, kul också att se att de bryggde för fullt under vårt besök.



Om det var mycket folk på O.H.S.O så var det desto fridfullare på Helio Basin Brewing Company. Förutom ett par gäster som satt i baren så var det bara vi.



Vi misstänkte att stället var nytt då allt var så fräscht, vårt antagande visade sig stämma rätt väl då stället öppnade 2016. En varsin öl tryckte vi oss, i mitt fall blev det en Helio Basin American IPA. Den var "standard-god" eller hur man nu ska uttrycka sig?



Att besöka okända bryggerier är verkligen så skoj, efter Helio begav vi oss till Helton Brewing Company. Ett ganska litet ställe som var populärt. Det är alltid lika trevligt att dricka en bira samtidigt som man tittar på bryggeriet.



Vårt nästa ställe kunde inte vara annat än riktigt bra visste jag redan innan vi ens besökt det. Det var bara att titta på deras fatutbud så förstod man att så var fallet.



Faktum är att The Wandering Tortoise visade sig bli mitt favoritställe av alla de ställen som vi besökte under våra dagar i Phoenix-området. En härlig bar med ett riktigt fint utbud och bra rotation bland faten. Några kylar hade de också så det gick utmärkt att köpa med sig burkar/flaskor om man kände för det.



Denna fredag kväll var det mycket folk och rätt stimmigt men som tur är lyckades vi haffa tre platser längst bardisken. Apropå bardisken så satt det en stammis med en lite hund i famnen vid nämnda bardisk. (tyvärr fastnade inte det ekipaget på bild) Kul att även hundar är välkomna.

Några riktigt goda öl dracks det, Bruery Terreux Oude Tart Reserve, Bruery Terreux Bramstone och Tombstone Fruits De La Passion Sour var de som jag tyckte allra mest om.



Är jag i USA så dricker jag gärna färsk IPA/DIPA men ovanstående tre surisar var verkligen stabila och härligt uppfriskande. Som sagt, The Wandering Tortoise tyckte jag mycket om. Under Arizona Beer Week hade de även olika events under olika dagar.



Kvällen var inte alltför sen så ett sista stopp mäktade vi med innan det var dags att runda av. Lilla och familjära Wren House Brewing Company blev dagens sista ställe. Rätt lugnt och med helt ok öl. Mat fanns i en food truck utanför.



Jag kände mig lite mätt på öl och allmänt seg så det var skönt med en tidigare kväll, grabbarna var inte heller helt på topp så de tyckte nog det samma. Trots det så var det ännu en lyckad dag i ölets tecken.

Inga kommentarer: