måndag 25 februari 2019

Torsdag 7/2 i Phoenix, Arizona Wilderness, Beer Research, Desert Eagle, Taste of Tops

Jag hade vissa aningar om att torsdagen skulle bli en riktigt bra dag, precis så blev det också. Vi började dagen med att åka till Arizona Wilderness där vi satte oss i solen.



Öl från Arizona Wilderness har jag stött på tidigare så det var kul att vara på plats i deras fina och rätt stora anläggning. Allting var väldigt välordnat och servicen riktigt bra. Några flighter intogs och ölen höll stabil klass.



I Mesa låg vår nästa anhalt, nämligen Beer Research Institute som låg i ett ganska anonymt köpcentrum.



Ölen var lite ojämna men däremot var deras Mac n cheese riktigt god. Ja jag är barnsligt förtjust i den rätten då den är vällagad. Beer Research var ett helt ok ställe men maten var som sagt godare än deras öl.



Det lilla och familjära Oro Brewing Company låg även det i Mesa. De hade en uteplats där vi förstås satte oss. Jag drack en Oro All or Nothing vilket var en bra Black IPA. Det är inte så ofta man stöter på den stilen så lika bra att slå till.



Endast några minuter bort till fots på samma gata låg Desert Eagle Brewing Company. Ja ni gissade rätt, vi gick förstås även in där och beställde en bägare. Även här fanns det en uteplats vilken vi nyttjade. Tycker att deras öl var rätt tråkiga över lag, det var ingen som fastnade på näthinnan.


En fundering som jag fick på toaletten hos Desert Eagle är att ska man låsa eller inte om man bara måste tömma blåsan? Blir inte riktigt klok på det amerikanska toalettsystemet. (snacka om världsavgörande fundering)



Ännu en Lyft tog oss till Tempe och den påkostade och stora bryggeripuben Pedal House Brewery. Stället kändes betydligt ungdomligare och stimmigare än de andra ställena som vi besökt under dagen. I Tempe ligger Arizona State University:s huvudcampus så det bidrog till den ungdomliga känslan på stället.



Deras öl var dugliga, bäst tyckte jag om Pedal Haus Bourbon Barrel Imperial Stout. En del värmande alkohol i finishen.



Apropå finish så blev kvällens sista stopp den trevliga baren Taste of Tops som låg på gångavstånd. 30 fat hade de liksom kylar med burkar och flaskor. Om inte det vore nog så fanns det även en stor butik vägg i vägg med allehanda alkoholhaltiga drycker.



Vi blev sittandes ganska länge på detta trevliga ställe. En hel del olika öl intogs, till topparna hörde SanTan Juicy Jack och Stone Totalitarian.



Runt 12 timmar var vi borta från vårt näste i Phoenix, en lång dag med andra men riktigt rolig det var det.

Inga kommentarer: