torsdag 21 december 2017

Stigbergets på BrewDog Bar Kungsholmen

Förra torsdagen hade Stigbergets Bryggeri ett showcase på BrewDog Bar på Kungsholmen. Hade inte varit på nämnda bar på mer än ett år så tyckte att det var dags för ett besök, i synnerhet då fem för mig nya Stigbergets var påkopplade. Tänk vad lätt man faller för lite marknadsföring på social media.Baren var sig lik även om jag noterade att de hade införskaffat några nya möbler. De fem öl från Stigbergets var följande:

Stigbergets Sublimo
Stigbergets / DC Brau Especially Splendid Brew
Stigbergets New & Improved GBG
Stigbergets First Stout on The Moon
Stigbergets Lumor

De tre som jag tyckte var godast var de välhumlade med Stigbergets Lumor som vinnare. En tämligen potent DIPA på 10% med mycket frukt som ananas och mango samt en diskret värmande alkohol. Stigbergets New & Improved GBG var inte alls dum men jag vet inte om den slår originalet som på kort tid blev en slags modern klassiker. Stigbergets Sublimo var en behaglig och lättdrucken APA.Stigbergets First Stout on The Moon var åt det söta hållet med rostade toner, lite aska och karamell. Klart duglig utan att vara briljant."Sämst" för kvällen var samarbetsölet med amerikanska DC Brau. Dålig var den inte men alla kan som bekant inte vinna. Gräs, grapefrukt, bröd och karamell var vad jag kom fram till.

Stigbergets visade ännu en gång att de är riktigt duktiga på välhumlade öl, hoppas att det fortsätter så. Skoj är det att det ändå finns några bryggerier i Sverige som kan göra riktig modern amerikansk IPA och DIPA.

Detta var årets sista besök på puben och det lär inte heller köpas några fler öl på annat ställe anno 2017. Ett bra år har det varit.


Inga kommentarer: