fredag 29 september 2017

Oktoberfest på Man in the Moon

I onsdags besöktes Man in the Moon, siktet var inställt på att dricka några tyska öl samt äta tysk mat på Månens traditionella Oktoberfest. I hela 14 år i rad har de kört det hela. I år håller festen på mellan 21/9-14/10.



Salongen var mer eller mindre fullsatt men vi lyckades ta ett ledigt bord i närheten av baren. (det kan alltså vara läge att boka bord om man vill vara på den säkra sidan)

Fatölen dominerades förstås av tyska öl, ett par för mig nya dracks, Köstritzer Kellerbier och Andechser Weissbier Hell. Båda ölen var helt ok även om veteölet var strået vassare i mitt tycke. Kunde inte heller motstå att dricka en gammal bekant, Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen, som alltid är lika god. 



Maten var god även om portionerna aldrig är lika rikliga som nere i Tyskland. Korvar och kalvschnitzel åts med god aptit. 



Vill man lyssna på traditionell oktoberfestmusik framförd av fryntliga gubbar så ska man vara där onsdag till lördag då det spelas livemusik. 



Helt klart ett trevligt besök var det även om det inte blev så långt denna gången. Tillställningar som denna gör att längtan efter att åka till Tyskland inte blir mindre.

Inga kommentarer: