fredag 8 september 2017

Brewskival, fredag 25/8

När morgonbestyren var avklarade knallade vi över till Triangeln och köpte tågbiljetter till Helsingborg där Brewskival skulle arrangeras för andra året i rad av Brewski.

Missade förra årets festival men i är var det inte läge att göra det, särskilt inte efter att alla som jag pratat med som var där förra året hyllade det hela som Sveriges bästa ölfestival. Återstod att se om så var fallet.

Helsingborg hade jag inte besökt sedan 1993 då det spenderades en natt där på väg ner till Milano där vi skulle se på fotboll. (matchen mellan Inter och Foggia slutade 1-1)Enkel lunch intogs på stan innan vi gick från vårt hotell, (Hotel Tornet) till festivalområdet. En knapp halvtimme tog promenaden.Utan att ha koll så ställde vi oss på baksidan, där man bara kom in om man fixat armband i förväg. Det var bara att gå till andra sidan där kön var ganska lång. 160 kronor kostade inträdet och då ingick i vanlig ordning ett provglas.Tog ungefär 40 minuter innan vi var inne på festivalområdet. Vid ingången kontrollerades väskor, det var inte ok att ha med sig egna vattenflaskor in på området. Innan vi började prova öl så köptes polletter i form av kapsyler, 30 stycken för 900 kronor var vad jag köpte. Det här med polletter är verkligen ett smidigt betalningssystem på en ölfestival.

Öl fanns det från hela 73 bryggerier. (förra året handlade det om runt 30 stycken) 30 av bryggerierna som var med i år var från Sverige, bland de övriga dominerade de amerikanska bryggerierna eller vad sägs om Cigar City, Other Half och Trillium bara för att nämna några.

Började öläventyret med en Transient The Juice is Loose, ett bryggeri som jag inte hade provat något ifrån tidigare.  Gillade ölet, en fin humlighet och en rejält besk finish.Överlag höll de provade ölen på fredagen god klass, några som var lite godare än andra var Black Project Dreamland, Other Half Broccoli - Double Dry Hopped, Cloudwater/Other Half Tremendous Ideas, Angry Chair The Rake. Idel dussinöl som finns på vilken pub som helst i närområdet, eller inte.

Öppettiderna för fredagen var 15-21, någon direkt trängsel eller köer blev det inte även om det fylldes på med folk från 16 och framåt. Till några av matställena var det dock köer, för egen del nöjde jag mig med en korv och den gick snabbt att köpa.Apropå köer, Cigar City hade årets Hunahpu's Imperial Stout påkopplad. Flera gånger som jag gick förbi deras monter var det knappt några törstiga själar där, rätt otroligt vill jag lova. Ett glas Hunahpu's kan man alltid ta som pausöl då man funderar över nästa öl. Har druckit tidigare årgångar och tycker alltid att den först är lite udda med kryddorna och touchen av chili och kokos men att det sedan blir en skön blandning av det hela.


Kom på att jag ljög lite om köerna ty lite kö var det allt hos Other Half och Trillium, ja deras öl sålde slut snabbast under fredagspasset.

En riktigt bra och avslappnad fredag var det, varken för varmt eller kallt utan lagom som vi så högt älskar i detta land. Något som var riktigt uppskattat var att det aldrig var några köer då man skulle lätt på blåsan. Enda anmärkningen var att det inte fanns något gratis dricksvatten inne på området. Har hört att det ska vara bra att dricka en del vatten då man är på ölfestival, kanske är det så.

Efter Brewskival besöktes Bishops Arms Marina Plaza. Det var knökfullt inomhus men på den stora uteserveringen fanns det gott om plats. Kul nog hade de några öl från Brewski på fat så det blev förstås ett par sådana.Brewski Pineapple Unplugged doftade och smakade ananas och passionfrukt. Tyckte mig även känna lite örter. Välhumlad och lättdrucken.

Helt klart var det en toppendag, innan vi tog nattvila delade vi broderligt på några objekt på rummet.

2 kommentarer:

fajanen sa...

Verkligen en jätte härlig festival. Det va mycket nattvila och rumsvila på eran trio tycker jag. Puts väck så fort festivalen stängde för KVÄLLEN. :-)

Gyllenbock sa...

Riktigt bra festival. Ja vi är inte så duktiga på att hänga på de stora galorna. :)