fredag 22 september 2017

Brewskival, lördag 26/8

Efter en helt ok nattsömn var det återigen dags att börja tänka på öl, lördagspasset på Brewskival hägrade. Tiderna som gällde på lördagen var 12:00-20:00.Precis som på fredagen kostade inträdet 160 spänn och det ingick ett provglas. Alltid skönt att slippa ta med glaset från dagen innan då det vankas ölfestival.

Det gick fortade att komma in på området jämfört med fredagen, noterade också att det vid stationerna för glasskölj till skillnad mot fredagspasset fanns kranar om man vill dricka några klunkar vatten då och då.Det var slutsålt vilket märktes av ganska fort då det var mera folk men ändå var det inga problem att gå fram och beställa de ölen som man ville prova. (senare på lördagen var dock många av de populärare ölen slut men det var inget som störde mig då jag inte är den som tackar nej till öl från lite mera okända bryggerier)Klassen på de provade ölen var mycket god, en del av de druckna ölen var riktigt bra. Bland de bättre märktes öl som Other Half Dry Hopped Broccoli Cheddar,  18 Street Bourbon Barrel Aged Hunter, Örebro Oak Aged Russian Imperial Stout, Cloudwater NW DIPA Citra BBC Simcoe och Malmö Canned Wheat bara för att nämna några.Få öl var det som jag inte riktigt gillade, dock fanns det några. Mikrofonbryggeriet Lead Singer Syndrome IPA smakade för mycket smör för min smak.

Är verkligen glad att grabbarna och jag åkte ner till Helsingborg och Brewskival. Redan på plats och nu en knapp månad senare kan jag inte annat än konstatera att det inte finns någon annan ölfestival i landet Sverige som är bättre än Brewskival.

Förutom de många riktigt goda ölen från både hypade och mindre hypade bryggerier så var det framförallt känslan och stämningen som var så skön. Såg inte en endaste incident utan alla besökare skötte sig mycket bra.

Undrar dock hur det hela hade varit om det ösregnat? Alla hade knappast fått plats under tälttaken. Fast å andra sidan har man överlevt ett par ölfestivaler utomhus i Bergen så klarar man allt.


Inga kommentarer: