onsdag 7 juni 2017

Mikkeller Beer Celebration Copenhagen, lördag

Tiden mellan fredagen och lördagen kändes väldigt kort men det finns inte så mycket som är roligare än att gå på en ölfestival av hög klass så det var bara att pallra sig upp och njuta av en ännu härlig dag på årets MBCC.



Precis som fredagen bjöd lördagen på en massa intressanta och goda öl. Bland höjdarna på lördagen märktes The Veil Whiteferrari, Other Half Green Down to the Socks, J. Wakefield Mango & Cash och Cellarmaker Orange Julian. Som synes IPA eller DIPA. Verkar som att det är två ölstilar som jag fortfarande är väldigt förtjust i, särskilt på en festival då det är så befriande att dricka en välhumlad och fruktig öl efter alla Berliner Weisse, suröl och Imperial Stout som jag till slut kan "tröttna" lite på.



Bland bryggerierna var det Cellarmaker som i mitt tycke höll den stabilaste klassen. Gillar verkligen nästan alla deras öl och längtar nästan varje dag efter att få besöka dem igen i San Francisco.

Två riktigt schyssta lördagspass var det, såg i vanlig ordning inga bråk eller ens personer som blev utslängda. Ölnördar är verkligen ett fredligt släkte, gott så.



Innan vi tackade för oss passade jag på att handla några burkar från Mikkeller San Diego som fanns till försäljning inne i hallen. Mikkeller SD är ett bryggeri som jag också tycker mycket om.



När det hela var över skulle det bli ett blixtbesök på rummet men jag lyckades med mästerstycket att somna och vakna mer än två timmar senare. Då orkade jag inte längre gå ut utan tog det riktigt lugnt på rummet.

Det ska väldigt mycket till att jag inte åker till Köpenhamn 2018, ty en trevligare vårtradition är svår att hitta.

Inga kommentarer: