onsdag 31 maj 2017

Mikkeller Beer Celebration Copenhagen, fredag

Då var det fredag och dags för de två första passen av fyra av årets MBCC (CBC). Förra året bodde jag i Malmö, i år var läget betydligt bättre då det bara var runt fem minuter till fots från Øksnehallen.Dörrarna öppnade klockan 10:00 för oss med vanliga biljetter, jag hade en rosa i vanlig ordning. Lite halvsegt var det att börja dricka öl så tidigt på dagen men då några hamnat innanför västen så rullade det på. Två pass handlade det som sagt om på fredag och lördag, 10-14 och 16-20.

Detta var andra året som det hela hölls i Øksnehallen, precis som förra året flöt det mesta på riktigt bra. Det enda som jag saknade var fler sköljstationer för glasen samt ställen där man kunde ta en slurk vatten eller två. Sittplatser fanns det ganska gott om, ville man sitta fanns det oftast plats. Till toaletterna såg jag inga köer, det är förstås väldigt bra. 

Intressanta och spännande öl fanns det en mängd av. Drygt 700 från närmare 100 bryggerier. En hel del för mig okända bryggerier, särskilt från Asien. Ett nytt land stiftades det bekantskap med, Vietnam. Bryggeriet i fråga var Pasteur Street Brewing. Provade tre öl från dem och alla fick godkänt eller lite bättre än så. (undrar när Mikkeller öppnar en bar i Vietnam?) Generellt var det bra klass på ölen, få riktigt dåliga även om de riktigt extremt goda inte heller var så många. Bland sistnämnda kan Firestone Walker Parabajava, The Bruery Black Tuesday Imperial Stout och Toppling Goliath pseudoSue - Citra Double Dry Hopped nämnas som tre öl som var lite extra under fredagen. Den enda nackdelen med MBCC är att man blir lite trött i benen efter att knalla omkring på ett hårt golv. Tycker att det var skönt med den två timmar långa pausen mellan de två passen. När det hela var över för kvällen blev det kortare besök på Warpigs, Rbabarab och Fermentoren. Alla tre ställen ligger nära varandra. Ännu en riktigt bra dag vill jag lova.

4 kommentarer:

Hasse sa...

Hej Markus !
Tycker att det var bättre planerat detta år. Kändes som det fanns mer sittplatser. Vad blir nästa mission i ölväg ?


Hasse/Justbeer70

Gyllenbock sa...

Tjena Hasse!

Ja det var lite bättre planerat i år, tycker att det mesta flöt på riktigt bra. Var kul att ses igen. Nästa "ölresa" blir Kiruna/Narvik, exotiskt värre. Har du något på gång?

Hasse sa...

Morsning Markus !
Kiruna/Narvik låter helt underbart. Nästa festival som är bokat är Brewskival. Sedan kan det ju bli lite spontan happenings. Ses vi i Helsingborg ?

Gyllenbock sa...

Halloj Hasse! Yes, vi ses i Helsingborg. Är först en natt i Malmö och sedan två i Helsingborg. Längtar verkligen till den härliga luften i norr, ett måste i min värld att ta en tur upp varje år.