torsdag 8 juni 2017

Första provningen i nya lägenheten.

Fredag 19/5 var det dags att flytta in i nya lägenheten, lördag 20/5 var det premiär för den första lilla ölprovningen i nämnda lägenhet. Någon soffa fanns inte, ingen tv men köksbord liksom provisoriska möbler på balkongen fanns.Närvarande var de gamla vanliga profilerna Eddan och Eirik, ja förutom jag då. Det första ölet som serverades var en Cantillon Fou Foune, en sämre start kan man verkligen ha i ett nytt boende. 

Eirik hade med sig Mikkeller Invasion Farmhouse IPA och Mikkeller San Diego Feel This Coffee IPA. Bägge klart godkända men de blev båda slagna av en annan Mikkeller, nämligen Mikkeller San Diego Carton of Haze. En väldigt drickvänlig juicig öl i en populär modern tappning.En Mikkeller som däremot var lite av en besvikelse var päronölet William. Inte dålig men utan någon direkt fart eller hur man nu ska skriva. 

Att presentera en ny Nøgne Ø är aldrig fel då grabbarna kommer över. Det är ett bryggeri som vi har en lång relation till. Nøgne Ø Imperial Aquavit Porter köpte jag sommaren 2016 på Vinmonopolet i Haugesund. Mjuk och rätt söt med en lång finish av lakrits, kaffe och fatkaraktär.Ett annat bryggeri som vi har ett gott öga till är belgiska De Struise Brouwers. Struise Pannepot Reserva  (Cask Strength - Makers Mark BA) var inte alls dum. Riktig len och med fina inslag av bourbon, torkad frukt och lite vanilj. Flaskan köptes på Beergium i januari i år.Eftermiddagen och kvällen rullade på i en stabil takt, det dracks lite annat smått och gott också. Orkar inte nämna alla öl som avnjöts men avslutar med att nämna Westbrook Leopold som var riktigt smakrik och god. Härligt syrlig och med endast 4.3% alkohol.


Inga kommentarer: