måndag 29 maj 2017

En torsdag i Köpenhamn.

Det roliga med den traditionella vårresan till Köpenhamn är förutom själva huvudeventet på fredag och lördag att träffa ölnördar på diverse barer i den danska huvudstaden.

Jag åkte ner på torsdag 11/5 och hann knappt installera mig på hotellet innan Tom kontaktade mig och frågade om jag skulle hänga med dem till Koelschip där flaskor från belgiska Bokkereyder hägrade. Det gick förstås inte att tacka nej till det utan det vara bara att hänga med.Koelschip ligger i samma lokal där Mikkeller & Friends Bottle Shop tidigare låg, granne med nämnda ställe. Det var mitt första besök på stället. Särskilt stort var det inte, det var en del folk men vi lyckades rätt snabbt komma över ett bord för oss sex.
Vi beställde in några olika flaskor Bokkereyder. Mitt bidrag var en Bokkereyder Muscaris Lambic. I vanlig ordning en riktigt god öl, ja jag har fortfarande inte provat något som inte varit gott från Bokkereyder.

Passagen mellan Koelschip och Mikkeller & Friends är öppen så det är inga problem att gå och beställa öl från den ena stället och dricka på det andra. Mikkeller & Friends hade som vanligt många intressanta öl på fat, exempelvis sju olika maffiga pjäser från Voodoo Brewing fast mest imponerad blev jag av ölen från brittiska Cloudwater, särskilt deras Spring Summer 2017 IPA Ekuanot som var fint humlig och fruktig.

Efter att haft kul och druckit en hel del gott kände vi att det var läge att gå vidare. Nästa anhalt blev Himmeriget dit det tog en dryg kvart att gå.Himmeriget är också det ganska litet och det var mer eller mindre fullsatt så vi fick nöja oss med att sitta på fönsterbrädan. På Himmeriget är flaskutbudet imponerande med särskilt fokus på öl från Cantillon men denna gången nöjde vi oss med att botanisera bland fatölen. Alefarm Speltoid och Prairie / Evil twin Bible Belt - Barrel Aged var två öl som jag väldigt, väldigt gärna skulle dricka igen, särskilt den sistnämnda var ruskigt god.Vilken härlig dag men ännu var den inte slut. Efter en matpaus var det dags att besöka Kihosks nya bar, Rbabarrab. Dagen till ära hade de en tap takeover från det för mig okända amerikanska bryggeriet Barrier Brewing. Det var en skön stämning med många bekanta, ölen funkade bra de med, helt enkelt ett stabilt premiärbesök på nämnda ställe.Kvällens sista stopp blev på Warpigs. Det är ett ställe som det alltid är värt att besöka, deras egna öl håller nästan alltid riktigt stabil klass. Två riktigt schyssta samarbetsöl med Tired Hands slank ner
lekande lätt.En toppendag var det, nästa dag var det dags för det första passet på årets festival, klockan 10:00 började det. Mer om det följer.

Inga kommentarer: