fredag 20 januari 2017

Hawaiian Weeks på Man in the Moon

Aloha! Igår besökte Eirik och jag Man in the Moon i Stockholm för lunch och några öl i all enkelhet. Januari har i flera års tid varit en speciell månad på Månen då de kört olika teman som IPA-festival, January Hop Madness och förra årets Californian Weeks.Årets tema är Hawaiian Weeks som pågår mellan 2-25/1. Till Sverige kom det runt 80 specialimporterade fat från Hawaii. Åtta självständiga och lokalt ägda bryggerier med verksamhet på Hawaii är representerade. Det roliga är att sju av dessa är så små att de i normala fall inte ens skickar öl till andra öar på Hawaii. Antalet olika öl var drygt 40. Det kan helt klart vara värt att konstatera att det i skrivande stund finns 14 aktiva bryggerier på Hawaii (enligt Ratebeer).

Igår var de sista 14 ölen påkopplade, det märktes att det hela varit en succé vilket pubchefen Daniel även bekräftade. Öl från Hawaii dricker jag verkligen inte ofta, av de åtta som provades igår var sex stycken från bryggerier som jag tidigare knappt hört talas, exotiskt värre med andra ord. På bilden nedan visas de ölen som fanns kvar under vårt besök igår. (med några undantag)Det som var glädjande att konstatera var att alla åtta ölen var stabila. Samtliga höll måttet även om ingen hamnar på min absoluta topplista.

Kohola Red Sand var en behaglig och frisk Amber Ale med bland annat grapefruit, lätt rostade malttoner och citrus.Tycker även att Waikiki English Brown Ale var sympatisk trots att den egentligen var rätt tunn. Gillade ändå dess drinkabilitet och inslagen av nötter, bröd och kola.Någon IPA eller DIPA fanns inte kvar vilket förstås var lite synd men man kan inte få allt. Noterbart är att transporttiden från Hawaii var en och en halv månad, den som väntar på något gott som det brukar heta.

Nu vet jag inte hur det ser ut med de sista faten just idag men nog är det värt att gå förbi om man har turen att kunna göra det antingen ikväll eller imorgon.

Helt klart en kul och unik grej, undrar vad Man in the Moon hittar på i januari 2018?

Inga kommentarer: