onsdag 2 november 2016

Dagstur till Köpenhamn

Jag är inte bara ölnörd utan även en flygnörd, ja det kan erkännas. Förra onsdagen var det premiär för SAS nya Airbus A320neo (new engine option). Bokade biljetter i god tid, ja inte ville man väl missa den första kommersiella flighten från Arlanda? Flygplanet var påtagligt tystare jämfört med en vanlig A320 och en annan styrka är dess betydligt lägre bränsleförbrukning. (upp mot 15-20%) Önskar den nya arbetshästen en lång och lyckosam karriär.Flighten gick till Köpenhamn, dagen till ära var det lika bra att stanna där i några timmar och passa på att äta och dricka några droppar. Till lunch blev det en mycket god hamburgare på Tommi's Burger Joint. När den var uppäten gick vi den väldigt korta sträckan till Warpigs.Det var lunchtid men på Warpigs var det verkligen öde. De hade en del "tyska" öl på fat, passade på att prova Warpigs Der Alte och Warpigs Chuckin' Wheelies. (en Kellerbier) Det var inget fel på något av ölen men Warpigs välhumlade öl tycker jag är godare.Tanken var att hålla sig i närheten av Centralstationen så nästa stopp blev på "klassiska" Mikkeller Bar på Viktoriagade. Nu var det onsdag och klockan var inte så mycket mer än lite över 13:00 men även på Mikkeller var det mycket lugnt. Under det två timmar långa besöket var vi som mest en handfull gäster i den trevliga lokalen.Bland fatölen fanns den helt nya Mikkeller Spontancherryframboos. Förstås syrlig med både körsbär och hallon. God men inte fantastisk. Bland fatutbudet var det faktiskt en cider som jag tyckte var godast, Horn Cider Å Cider. Man kan undra vart världen är på väg men den var riktigt uppfriskande och med fin smak av äpple.Då onsdag 26/10 var en flyghistorisk dag så kändes det rätt att beställa in en flaska samarbetsöl mellan Mikkeller och SAS, Mikkeller RAS No. 5 (Rare Air Series) -Past, Present & Future. Normalt finns de flaskorna endast ombord i Business Class på SAS långlinjer till Asien och USA men ibland även på backen. En stabil Belgian Ale handlade det om och som lite kuriosa fick vi flaska 3300/3300.Ett sista stopp fick det bli innan vi skulle tillbaka till Kastrup och kvällsflyget hem. Taphouse blev det, ett modernt ställe med 61 fatöl som jag tidigare inte besökt. Nu hade klockan runnit iväg till eftermiddag så där var det lite mera folk dock långt från fullsatt.Som tur är kunde man beställa smakprover för det fanns mycket nytt att prova. Smart nog började jag med ett lite större glas Stone Arrogant Crime, ett stycke chiliöl som verkligen smakade stark chili. Kul men lite väl extremt med 40 cl.


Bland det 61 fatölen fanns det både inhemska och utländska sådana, stilarna var väldigt blandade. Servicen var riktigt bra och stället gav mersmak.En riktigt kul dagsutflykt var det, man hinner ganska mycket på runt sju timmar i centrala Köpenhamn, sådär lagom glad i hågen blir man också. Kan rekommenderas.

2 kommentarer:

Hasse/Justbeer70 sa...

Det vore tjänstefel om man inte blir lite glad i hågen.

Gyllenbock sa...

Visst är det så. Av någon anledning blir det för det mesta en slutforcering innan man måste bege sig hemåt eller som i detta fallet flygplatsen.