tisdag 15 september 2015

Första besöket på BrewDog Södermalm

För några veckor sedan, närmare bestämt onsdag 26/8 var det Grand Opening på BrewDog Södermalm, beläget på Ringvägen 149. Då var jag inte där, däremot i lördags. Eddan och Eirik var med som trogna följeslagare.

Innan vi anlände till BrewDog hann vi med ett kortare stopp på Omnipollos Hatt. Hatten känns som ett bra ställe att börja en pubrunda på, särskilt med tanke på att de öppnar 12:00 varje dag.BrewDog Södermalm bjöd på ett gott första intryck. Lokalen kändes mysigare jämfört med den på Kungsholmen, ganska liten med olika typer att sittplatser liksom en mindre matdel på den lilla övervåningen. 18 fatöl fanns att välja mellan, nio från BrewDog och nio från andra bryggerier. Förutom fatölen fanns det ett fint utbud av burköl och flasköl. Av törst lär man inte dö av på BrewDog.Vi beställde tre olika åt gången så det var inga problem att beta av de som vi tyckte var de mest intressanta. Av de provade fatölen fattade jag mest tyckte för Stone Go To IPA. Det är som namnet säger en relativt alkoholsvag öl på 4,5% som ändå är välhumlad och smakrik. Skulle passa fint som husöl, vardagsöl, ja lite när som helst för att vara ärlig.

Bland de provade ölen från BrewDog tyckte jag att Hinterland var den godaste. Lite klen kropp men  annars klart duglig. Kokos, vanilj och rostad malt. BrewDog Hello, My Name Is Holy Moose blev jag inte så imponerad av. Fanns svaga inslag av bär men på något sätt kändes det artificiellt.Någon mat åts det inte på BrewDog Södermalm, kanske nästa gång? Under vårt besök var det lugnt, vi var där mellan 14-17. Servicen var snabb och vänlig.

Krubb intogs istället på närbelägna Lily's Burger Nytorget. En smarrig hamburgare är alltid rätt, kul också att de hade många olika öl i kylarna. Toalettgolvet var nog det mest spektakulära av allt, något liknande har i alla fall jag aldrig sett.Att gå på pubrunda på Söder är verkligen lekande lätt, det finns bra ställen nästan överallt. Ett ställe som är betydligt bättre än bra är Akkurat. Där slank vi förstås också in. Ett par nya öl från Skåne provades, Malmö Tiger In Trance och Brekeriet Lilac. Bägge två riktigt stabila. En Cantillon Vigneronne från 1999 kändes som en alldeles ypperlig avslutningsöl på Akkurat. Tänk att någon gång få gå ner och kika i Akkurats källare.Innan hemfärden blev det ett sista stopp på Bishops Arms Vasagatan. Som vanligt på en lördagkväll var det rätt stimmigt där. Något som dock noterades är att öl från estniska Põhjala är värda att prova även om Põhjala Ulg 2 inte var särskilt upphetsande.Numera finns det alltså så många bra ölställen på Södermalm att det inte längre går att besöka alla under en och samma kväll. Jaja, det vore synd att klaga. Man kan som bekant drabbas av värre öden i livet.

Inga kommentarer: