torsdag 17 september 2015

En vecka kvar till SBWF 2015

Om en vecka är det återigen dags för det stora lämmeltåget att bege sig till Nacka Strand där Stockholm Beer And Whisky Festival 2015 går av stapeln. Torsdag-lördag, 24-26/9 och 1-3/10 är årets datum. Den första mässan anordnades 1992, min första var 2003. Det är kul att det fortsätter att rulla på. Ölmässan i Nacka är förmodligen det finaste hösttecknet enligt mig.



I vanlig ordning är antalet utställare och produkter mycket omfattande. Jag tycker att mässan bara blir bättre och bättre vad gäller utbudet. Bland utställarna märks många gamla bekanta som Brill, Elixir Wine, Nynäshamns Ångbryggeri, Wicked Wine med flera men även flera nya som de två norska bryggerierna 7 Fjell Bryggeri och Amundsen Bryggeri. Nya svenska bryggerier kan man också stifta bekantskap med i nybryggarmontern som förra året samlade 14 småbryggerier. Kul att det uppskattade initiativet från förra året även återkommer i år. Minns att det var ett utmärkt tillfälle att prata med bryggare från alla de nya bryggerier som hela tiden dyker upp. Det är perfekt att kunna prova några öl från bryggerier som man tidigare knappt hade hört talas om. Numera sker det så mycket i den svenska ölvärlden att det är svårt att hänga med.

Liksom under tidigare mässor anordnas det även i år en mängd olika provningar och masterclasses för den som är nyfiken och intresserad. Har varit på en del sådana under åren och kan rekommendera att gå på några om man vill lära sig lite extra om ölets magiska värld.

Glasen för de olika mässorna har varierat under årens lopp. Årets variant ser ut som följande:

                        (bilden lånad från Stockholm Beers hemsida)


Min tanke är att åka ut till Nacka de bägge torsdagarna då de alltid är lugnare än fredag/lördag. Tipset är att som alltid dricka vatten mellan de olika ölen och ta med ordentligt med kontanter då väldigt få utställare accepterar kort. Nu återstår det bara att se om förra årets publikrekord, 37100 kommer att slås. Något säger mig att så kommer att ske. 

Inga kommentarer: