måndag 30 mars 2015

Ännu en artikel om öl, denna gång om Oppigårds i SvD.

I förra veckan gick det att läsa om Dugges i Dagens Industri. I dagens exemplar av SvD Näringsliv går det att läsa en artikel om Oppigårds Bryggeri. Det är verkligen kul att det går att läsa om öl i etablerad media såpass ofta som det numera går att göra.Mannen bakom Oppigårds, Björn Falkeström är i år nominerad till SvD Affärsbragd, där "tanken är att priset ska gå till en person eller en grupp som gjort förtjänstfull prestation inom näringslivet som kan kopplas till insatser gjorda under de senaste åren".

I artikeln går det bland att läsa följande:

-antalet anställda är 14.

-Björn har inte lånat en krona utan byggt bryggeriet med egna händer under många år.

-lönsamheten är hög, ungefär 1 av 3 kronor i försäljning är vinst.

-under det brutna räkenskapsår som slutade 31/8 2014 omsatte Oppigårds 39 miljoner om man räknar bort alkoholskatten. Vinsten efter finansnetto var 12,6 miljoner.

-Björn tror att omsättningen blir 70 miljoner om tre år.

-i vår ska Oppigårds börja sälja folköl till dagligvaruhandeln.

Minst sagt imponerande siffror från ett bryggeri som jag alltid tyckt om. Riktigt kul och välförtjänt att det går så. Kan inte annat än önska lycka till i tävlingen Svd Affärsbragd.

I övrigt är det intressant att läsa att det hos Skatteverket ligger 100 ansökningar om att få starta nya bryggerier. Undrar hur länge ölboomen kommer att fortsätta?

Inga kommentarer: