onsdag 10 juli 2013

Några öl på BrewDog, bl a Sink the Bismarck

I förra veckan besöktes BrewDog Bar tillsammans med några törstiga kollegor. Storasyster och svåger anslöt också så vi blev ett riktigt skönt gäng.Man är ju som man är så innan maten beställde jag ett glas BrewDog Cocoa Psycho som fanns på fat, alltid optimalt att börja kvällens äventyr med en hyfsat stark Imperial Stout på 10%. Glädjande nog var ölet riktigt stabilt, mycket mörk choklad både i doft och smak. Även vanilj, ek, espresso och lite "jord" tyckte jag mig känna.

Till den schyssta hamburgaren dracks en Poppel Belgisk Wit som gjorde sitt jobb utan att direkt briljera. Nu såhär i efterhand inser jag att kvällen bjöd på några riktigt stabila öl, eller vad sägs om To Øl Final Frontier DIPA (fint humlad och färsk, stabil minst sagt), Mikkeller Spontanwildstrawberry (kan inte påstå att jag kände några jordgubbar i ölet men den slank förstås ner trots det), Lost Abbey Saints Devotion (mild brett i denna, ja överlag kändes ölet milt på något sätt), Omnipollo Brygd (mycket choklad även inslag av "mjölk", god!), BrewDog Christmas Paradox 2012 (klart att man ska dricka julöl i juli, vinös med en tung kropp. Kryddigheten kändes balanserad), Brekeriet Rosaldin (tycker att den bara blir godare och godare, så otroligt uppfriskande som halvtidsunderhållning mellan de lite tyngre ölen) BrewDog Hello My Name Is Ingrid (visst är den ok men väldigt hypad om jag får skriva vad jag tycker).Som sagt, det blev en hel del godsaker, men kvällens kanske mest udda, konstiga, spektakulära, märkliga och så vidare var nog ändå BrewDog Sink the Bismarck. Enligt etiketten så rör det sig om en IPA på småstarka 41%. Ölet lanserades 2010 och var vid den tidpunkten världens starkaste öl. Vilken som är världens starkaste öl just nu vet jag faktiskt inte. Däremot kan jag rabbla samtliga sovjetiska  generalsekreterare, det ni!Hur var då Bismarck? Jag tyckte att doften påminde om likör med en touch av humle och citrus. Även inslag av lakrits och torkad frukt. Smaken var söt och stark, dock upplevde jag inte alkoholen som något som störde. Lakrits, lite torkad frukt, malt och ännu lite mer värmande alkohol. Behöver jag ens nämna att smaken satt i länge, länge. Mycket svår öl att betygssätta....

1 cl kostade 65 kr, jag drack två. Undrar om det inte vore vettigt att ha en flaska hemma då höstförkylningen slår till?

På en av toaletterna har man sällskap av ingen mindre än Super Mario, vilken är hans favoritöl?
3 kommentarer:

Björn sa...

Hur upplever du prisnivån på Brewdog Bar. Har hört att det är mycket dyrare än andra ölställen. Ett exempel som jag hört är att Boon Kriek kostar 150:- på Brewdog, när samma kostar 108 på Akkurat. Stämmer det att det är dyrare öl på Brewdog Bar?

Dannyboy sa...

Brewdog Bar är svindyr men det verkar inte påverka hipsters och ölnördar från att gå dit. Så länge priserna stannar i samma nivå så väljer jag Akkurat över Brewdog Bar 10 av 10ggr. Dessutom är det förbannat varmt på Brewdog Bar nu på sommaren och luftkonditionering verkar inte vara aktuellt.

Gyllenbock sa...

Fatölen känns dyrare än på andra ställen fast å andra sidan har de öl som inte finns på något annat ställe i Stockholm. Priserna på flaskorna varierar, svårt att exakt säga hur de ligger till jämfört med andra då jag inte riktigt brukar komma ihåg priser. Vet i alla fall att jag gillar stället, ett välkommet tillskott till ölscenen i Stockholm.